avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Doresc sa dau firma in judecata si sa solicit daune ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Doresc sa dau firma in judecata si sa solicit daune materiale

La data de 11 octombrie 2010 m-am angajat la o firmă în meseria de operator control nedistructiv. Acolo am lucrat cu radiații X și cu spray-uri pentru lichide penetrante (cancerigene), și spray-uri pentru pulberi magnetice, deasemenea toxice. În prezent sufăr de limfom gastric, (cancer la stomac) și urmează să mi se facă un transplant de măduvă. Starea mea de sănătate s-a înrăutățit pe durata în care eram salariatul acestei firme și sunt convins că boala mi se trage de la lucrul în mediu radioactiv și toxic. Doresc să dau firma în judecată și să solicit daune materiale. Ce trebuie să fac pentru acest demers?
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 21:23, 15 Iulie 2015
Depinde si care era nivelul de radiatii.
In general nu se informa corect.
Daca viata era pusa in pericol este neacceptabil asa ceva.
Cat timp ati lucrat in profesia de operator CND examinare cu radiatii X inainte de a va angaja la angajatorul pe care vreti sa il dati in judecata?

Am lucrat și cu radiații Gamma, pe platforma de la Cernavodă și în străinătate,dar timpul lucrat în domeniu mi se pare total irelevant, câtă vreme acum, la angajare, eram APT lucru în mediu radioactiv. Nivelul de radiații nu-l cunosc, dar pe hârtie este, în mod fictiv, consemnat în limitele normelor republicane. Ei trebuie să se acopere. Totuși, nu știe nimeni să-mi spună o lege în temeiul căreia să-mi cer documentele medicale de la angajator?
Puneti intrebarea privind eliberarea documentelor medicale in sectiunea " dreptul muncii" a forumului.
Activitatea indelungata in mediul radioactiv poate cauza boala de care suferiti si va trebui sa demonstrati ca a fost generata numai de activitatea depusa la ultimul angajator, lucru destul de dificil dar nu imposibil.
La angajare se fac de regula investigatii generale si nu stiu daca se fac si analize mai amanuntite specifice riscurilor mediului de lucru radioactiv.
La operatorii de control nedistructiv, ca mine, la capitolul analize medicale se face hemograma completă, controlul oftalmologic, TOT. Tocmai pentru că de lucrează în mediu radioactiv.

Alte discuții în legătură

Concediu medical pe cod boala profesionala VioH VioH Buna ziua,Ma poate ajuta cineva cu o indicatie in privinta unui serviciu autorizat, specializat de medicina muncii? Compania multinationala la care lucrez are ... (vezi toată discuția)
Radiatii x si probleme de sanatate MATEILEONARD MATEILEONARD AM LUCRAT LA UN APARAT DE RADIATII X PT. CONTROL COLETE.NU AM PRIMIT IN ACEST TIMP SPOR DE RADIATII SI AM AVUT NUMEROASE PROBLEME DE SANATATE. DE ALTFEL NU AU ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ana564 ana564 Buna ziua. Ma fost la doctor si am tiroida autoimuna si doamna director ma pus sa fac o cerere ca sunt apta de munca,precizez ca lucrez in invatamant si ... (vezi toată discuția)