avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonuri de masa

Buna ziua!

Daca cineva are norma de baza la firma X, si pe baza contractului are dreptul la bonuri de masa, este legal ca sa primeasca doar jumatate din bonuri daca in contract este trecut cu 4 ore/zi, 5 zile pe saptamana?
Din cate am vazut Legea 142/1998 nu specifica nimic in acest sens, deci teoretic ar trebui sa primeasca in functie de numarul de zile lucrate?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 21:12, 13 Iulie 2009
Ok, m-am lamurit. Multumesc!
Am si eu o intrebare.
Daca se acorda bonuri de masa, acest lucru trebuie specificat obligatoriu in contractul individual de munca, sau este optional?
Multumesc
Este de preferat sa fie mentionat in contractul individual de munca acest lucru.
Buna ziua

Daca un angajator are 15 salariati el poate acorda tichete de masa doar la 12 dintre ei (chiar daca nici unul nu are prevazut in contractul de munca acordarea acestor tichete)?
Legea nu prevede obligativitatea cordarii bonurilor de masa de catre angajator, aceasta ramane la latitudinea angajatorului daca va acorda tichete de masa sau nu.
De preferabil, este ca acordarea de bonuri de masa sa fie stipulata in c.i.m., c.c.m sau in R.I. astfel incat sa nu exista loc de interpretari sau presupuneri.

Alte discuții în legătură

Tichete de masa sabau rita sabau rita Pentru persoanele cu 1/2 norma cite tichete de masa se acorda? Bineinteles pt 2010 ,mentionez ca lucrez la bugetari,iar in contractul colectiv de munca sut ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu jumatate de norma mihaela_1968 mihaela_1968 Ce drepturi are un angajat cu jumatate de norma (4 ore pe zi)? Poate primi tichete de masa si cate pe luna? Dar concediul de odihna cum se calculeaza? Va ... (vezi toată discuția)
Eliberare bonuri de masa snoopy17 snoopy17 Buna seara , am lucrat la o firma 1 an de zile , iar luna trecuta in data de 14 mi-am facut demisia , mi-am facut lichidarea la zi , fara nici o problema , am ... (vezi toată discuția)