avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul cu un cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul cu un cetatean strain

Buna ziua,

Sunt casatorita de 8 ani cu un cetatean albanez.In urma casatoriei au rezultat 2 copii minori.Divortul mi-l doresc de foarte mult timp doar ca niciodata nu am pus in practica ideea dintr-un singur motiv : teama.Imi este foarte teama de aceasta persoana care m-a lovit si m-a amenintat in toti anii astia.Probabil o sa imi spuneti de ce nu am mers la politie...evident nu am facut asta ptr ca politia mi-ar fi spus sa divortez ,ori pronuntarea acestui cuvant in fata acestui om era/este egala cu sinuciderea...reclamatii despre violenta fizica in familie nu au existat din aceleasi motive.In fine...un cerc vicios made in Romania..
La acest moment el este plecat in tara lui de mai bine de 7 luni,m-am multumit sa il stiu acolo si sa sper ca nu va mai reveni,doar ca deunazi telefonic m-a anuntat ca doreste sa revina in tara...lucrul asta ma inspaimanta ptr ca totul s-ar relua de la capat si nu as vrea sub nicio forma sa mai traiesc nici eu si nici copii alaturi de amenintarile acestui om.Intrebarea mea este cum as putea proceda ca divortul sa se desfasoare fara presiune,denuntarea lui cred ca ar grabi intoarcerea lui aici intr-ucat autoritatile romanesti in loc de protectie mi-ar oferi nesansa de a il revedea.Cum sau ce ar trebui sa fac pentru ca acest om sa nu mai poata veni in casa mea,in viata mea,in tara mea,in orasul meu?
va multumesc.
Sa traiti in siguranta este greu in cazul dvs.
Ati inteles bine ca nu aveti nicio garantie.
Eu stiu ca sunt periculosi albanezii si aveti motive temeinice sa va temeti dar instantele nu cred ca stiu,,,

Daca ati apuca sa divortati nu ar mai putea intra in tara daca nu are si cetatenie romana.
Daca are cetatenie romana e complicata treaba...
In alta ordine de idei,faptul ca in acesti 8 ani acest om nu poate dovedi ca a avut un loc de munca stabil,nu a platit niciodata niciun fel de taxe,ba mai mult are cred cateva amenzi de achitat,nu are niciun fel de proprietate sau orice alt bun in tara asta,nu conteaza deloc?un soi de interdictie chiar nu poate avea?
Divortul il puteti rezolva.
Celelalte probleme sunt mai incurcate...
Si nu,slava domnului...nu are cetatenie,are un permis de sedere in urma casatoriei ,carte de rezidenta mai exact,care expira abia peste un an.
si da...ceea ce stiti despre natiunea asta este adevarat,sunt genul de oameni dispusi sa ucida din orgoliu.Autoritatile stiu foarte bine si ele dar probabil legea nu permite sa poti preveni ca o persoana aflata in dificultate sa ajunga o stire dramatica la ora 17.
E clar ca ar fi indicat sa aveti ordin de protectie dar este foarte complicat.
Daca el intra in tara nu prea vad sa respecte el interdictia daca se supara...
Si ca sa nu intre in tara nu cred ca aveti cum sa faceti.

Alte discuții în legătură

Divort cu 2 copii mici andronica andronica Sunt o persoana cam disperata si satula de situatia in care ma flu, am un sot de 6 ani*suntem impreuna de la 18 ani acum am 30, avem 2 copii 4 si 6 ani,este ... (vezi toată discuția)
Divort si minor alinutza807 alinutza807 Buna ziua Sunt o femeie de entnie rroma casatorita cu un roman de 8 ani si am un baietel de 7 anisori,vreau sa divortez dar mie foarte frica ca imi pierd ... (vezi toată discuția)
Bună seara, soțul meu m-a lovit cu cureaua în urmă cu aproximativ ... Constantina170892 Constantina170892 Bună seara, soțul meu m-a lovit cu cureaua în urmă cu aproximativ un an. Nu am mers să eliberz certificat medico-legal, însă am poze cu vânătăile și ... (vezi toată discuția)