avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul cu un cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul cu un cetatean strain

Buna ziua,

Sunt casatorita de 8 ani cu un cetatean albanez.In urma casatoriei au rezultat 2 copii minori.Divortul mi-l doresc de foarte mult timp doar ca niciodata nu am pus in practica ideea dintr-un singur motiv : teama.Imi este foarte teama de aceasta persoana care m-a lovit si m-a amenintat in toti anii astia.Probabil o sa imi spuneti de ce nu am mers la politie...evident nu am facut asta ptr ca politia mi-ar fi spus sa divortez ,ori pronuntarea acestui cuvant in fata acestui om era/este egala cu sinuciderea...reclamatii despre violenta fizica in familie nu au existat din aceleasi motive.In fine...un cerc vicios made in Romania..
La acest moment el este plecat in tara lui de mai bine de 7 luni,m-am multumit sa il stiu acolo si sa sper ca nu va mai reveni,doar ca deunazi telefonic m-a anuntat ca doreste sa revina in tara...lucrul asta ma inspaimanta ptr ca totul s-ar relua de la capat si nu as vrea sub nicio forma sa mai traiesc nici eu si nici copii alaturi de amenintarile acestui om.Intrebarea mea este cum as putea proceda ca divortul sa se desfasoare fara presiune,denuntarea lui cred ca ar grabi intoarcerea lui aici intr-ucat autoritatile romanesti in loc de protectie mi-ar oferi nesansa de a il revedea.Cum sau ce ar trebui sa fac pentru ca acest om sa nu mai poata veni in casa mea,in viata mea,in tara mea,in orasul meu?
va multumesc.
Faptul ca divorteaza de dvs. nu il impiedica de a mai intra in tara. Chiar daca are restrictie sa nu se mai apropie de dvs. la 100 de metri. Poate ca ar trebui sa-i explicati la telefon ca ati avut o vizita a celor de la protectia sociala care v-au indicat sa aveti acte pentru copii prin care acestia va sunt incredintati dvs. si ca ar trebui ca dansul sa va dea acordul sa divortati si sa obtineti autoritatea parinteasca, astfel nu ati mai avea si dvs. probleme cu aut. romane. Oricum nu cred ca vrea sa va ia copii, omul s-a obisnuit fara ei. Tinand cont ca este plecat de o perioada indelungata motivati ca aveti nevoie la autoritati- la scoala/gradinita, la medic, la alocatie, la SPLAS, etc. Sa vedeti ce spune.
Ultima modificare: Duminică, 17 Mai 2015
Justitiarul711, utilizator
nu...nu ati inteles.Un musulman nu divorteaza.Isi bate joc dar de divortat niciodata.Sunt daca vreti un exemplu,tiganii bogati de la noi unde barbatul trateaza femeia de langa el ca pe un bun al lui de care se poate folosi cum vrea si cand vrea,si bineanteles "bunul"nu are drepturi.
Dar de divortat nu se punea problema,e vorba de "onoare"...Mai onorabil e sa mearga la inchisoare decat sa se auda ca nevasta a avut curajul sa il infrunte in vreun fel.
Inteleg ce ma sfatuiti : sa fiu la fel de ipocrita si vicleana cum a fost/este el,sa il atrag intr-o cursa,da m-am gandit si la variante de genul pentru ca ajungi sa te gandesti la orice in situatiile de genul...dar nu,e prea riscant si asa.Vreau inca sa sper ca o lege pe care poate inca nu o stiu ma va apara si ma va ajuta sa fiu un om liber si fara temeri.
cinzia a scris:

va multumesc,la varianta asta nu m-am gandit nicio clipa...sa fie citat la adresa de rezidenta,pare logic.multumesc.


nu e.. daca il citati cu rea credinta unde stiti bine ca nu locuieste, poate contesta in anulare si o luati de la capat.
ce puteti dvs face e sa va protejati singura, o hartie nu il impiedica sa va ia gatul.
Iar ca sa obtineti un ordin de protectie trebuie si el citat.
inchiriati ce aveti si mutati-va in alta parte, de preferat dupa ce vin cei de la autoritatea tutelara cu ancheta psihosociala.
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2015
gi-jane2, moderator
cinzia a scris:
Are rezidenta in Romania valabila inca un an...cat despre politie...sa fim seriosi,vine o patrula cine stie in cat timp care il va legitima ca mai apoi probabil sa ii dea o amenda ptr tulburarea linistii publice,pe mine ma vor invita la sectie sa depun in scris o plangere sfatuindu-ma sa imi iau un avocat pentru divort.Sincer...nu prea stiu ce sa fac...
Cat despre o garda de corp...m-ati facut sa zambesc...sunt o mama care vrea sa isi creasca copiii linistita,sa poata merge in continuare la servici...etc...cum sa merg insotita de un om care sa ma apere la tot pasul de un idiot care sustine in salbaticia lui ca poate face orice si oricum in tara mea.De ce dracu platesc taxe??Ca mai apoi sa ma ascund in casa?

In cazul asta poate ca nu pe el ar trebui sa il dau in judecata ci pe statul romanan care ramane indiferent prin legile sale absurde....sau poate as avea mai multe sanse sa cer protectie pentru viata mea direct statului albanez...?!Pana la urma probabil consulatul lor ar intelege foarte bine cu ce ma confrunt...ABSURD!

Doamna, de cate ori ati chemat politia, la numarul de urgenta, si a venit in cine stie ce timp?
Noi va dam sfaturi realiste si dv. le criticati ca ala e rau, ala e stricat... Ati ajuns in situatia asta si de aceea e dificil sa luati masuri acum, cand a trecut atata timp de la ultima agresiune.

Pentru ce anume sa dati statul in judecata? Ca nu actionati si ca orice drepturi aveti nu folositi? Statul e obligat sa fac creeze cardul necesar si sa va puna la indemana parghii, daca nu le folositi ca vi se pare dv. ca nu-s potrivite, nu e treaba niciunui stat.

Inteleg mentalitatea de om agresat, insa e necesar sa va luati viata in maini si sa mergeti la un avocat inainte. Daca nu, asteptati sa mai treaca ceva luni, ca revine pentru innoirea vizei, si veti ajunge la politie dupa... unde veti auzi sfatul ala bun sa contactati un avocat.

Eu v-am intrebat chestiuni specifice, concrete, sa-mi raspundeti ca sa va pot ajuta si dv. continuati sa explicati de ce platiti taxe si ce rau se intampla toate... vreti sa iesiti din situatie? Intai trebuie sa credeti si sa vreti dv. si apoi sa va ajute statul, eu sau altii.
Cand va hotarati ca aveti nevoie de sfaturi concrete si puteti reveni cu detalii sa ne ajute sa va ajutam, suntem aici.
...este usor de tras concluzii de pe margine,cu tot respectul,un avocat poate doar sa ma asiste intr-un proces de divort si nicidecum sa ma vegheze in vreun fel.
"chestiuni specifice, concrete" : CONCRET ESTE CA MA TEM PENTRU VIATA MEA SI A COPIILOR MEI! Cate cazuri sunt in care psihopatul gelos isi omoara sotia,alteori chiar si copiii,ca mai apoi vezi doamne sa se sinucida si el,multumi probabil fiind?!In cat timp vine politia?Nu stiu ...poate imi spuneti dvs ...si care sunt masurile ce le poate aplica in cazul in care tempistica lor este mai rapida decat secundele in care cineva poate lua o viata de om?!
Va multumesc ca incercati sa imi fiti de ajutor dar dati-mi voie sa ma indoisc de toate variantele de raspuns de mai sus.In pielea mea sunt eu.

Alte discuții în legătură

Divort cu 2 copii mici andronica andronica Sunt o persoana cam disperata si satula de situatia in care ma flu, am un sot de 6 ani*suntem impreuna de la 18 ani acum am 30, avem 2 copii 4 si 6 ani,este ... (vezi toată discuția)
Divort si minor alinutza807 alinutza807 Buna ziua Sunt o femeie de entnie rroma casatorita cu un roman de 8 ani si am un baietel de 7 anisori,vreau sa divortez dar mie foarte frica ca imi pierd ... (vezi toată discuția)
Bună seara, soțul meu m-a lovit cu cureaua în urmă cu aproximativ ... Constantina170892 Constantina170892 Bună seara, soțul meu m-a lovit cu cureaua în urmă cu aproximativ un an. Nu am mers să eliberz certificat medico-legal, însă am poze cu vânătăile și ... (vezi toată discuția)