avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incalcare cod civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incalcare cod civil

de 5 ani am un vecin cu care nu am avut conflicte dar anul trecut ia venit asa deodata sa planteze 6 arbori tuia de vreo 2,5 m inaltime la nici un metru de gardul care desparte propietatile in dreptul geamului meu incalcand astfel codul civil..mentionez ca imobilul meu este construit la 1,5 m de gard cu acordul fostului propietar.am fost la politie am facut sesizare ,a venit politia a constatat a discutat cu el dar nu s-a ajuns la nici o intelegere.raspunsul primit de la politie:conflictul se va rezolva pe cale legala. exista si alta modalitate in afara de proces pentru rezolvarea acestei probleme??
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 21:39, 16 Mai 2015
Indiferent cum sunt pomii în celelalte curți, trebuie respectat art.613 NCC(ART.607Cod civil -art.608)distanța minimă pentru arbori. Acțiune negativă în instanță-obligația de a face- prin care solicitați scoaterea acestor plante. Nerespectarea servituții privind distanța plantaților nu este condiționată de existența unei pagube.
Faceți planșe foto și mai ales , având înălțimea de 2,5m, deja, să puteți dovedi că aceștia nu au o vechime în care să intervină prescripția( ei să fi fost plantați acum 30 ani)
Si daca, intre timp, cel cu pomii ii scurteaza cu 60 cm, pana la o inaltime de 1,99 m ?
Pomii pot să fie și de 0,50 cm . Este vorba despre natura acestora- și dezvoltarea lor în timp. Coniferele -tuya- la maturitate ajunge și la 30m. Prin urmare, expertul va avea de identificat esența arborilor plantați.
Dacă plantația se va menține 30 ani, se presupune că vecinul proprietar a consimțit tacit la această servitute de plantație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vreo lege sa nu imi permita sa pun copacul la mai putin de 1m de gard cu vecinu ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua , Am la tara o casa veche , unde am cativa copaci fix langa gardul cu un vecin . Am discutat cu el care dorea sa ma convinga sa tai copacii aceia ... (vezi toată discuția)
Plantare pomi la o distanta foarte mica de zidul despartitor al casei mmus mmus Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum pot proceda, carei institutii ma pot adresa, in cazul in care vecinul meu incalca prevederile art. 613 din Codul Civil, ... (vezi toată discuția)