avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare TVA de catre sucursala
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare TVA de catre sucursala

Salut,

Am o problema referitoare la o sucursala. Inteleg ca din 2003 sucursalele nu se mai inregistreaza separat ca platitori de TVA, dar in aceste conditii ele cum factureaza TVA-ul? Pana la urma mi s-ar parea aberant ca nici la cerere si nici peste pragul de 35.000 de euro sa nu plateasca TVA, deci va intreb, cum face? Am auzit inclusiv ca s-ar practica indicarea CIF-ului societatii mama (mi-a spus cineva ca la facturile Electrica mai vechi, chiar daca erau emise de SDFEE Bucuresti, aveau CIF-ul Electrica Muntenia Sud), mai ales ca inteleg ca TVA-ul se deconteaza numai de catre societatea mama.

Multumesc mult, e foarte urgenta problema :) .

Andreea.
Cel mai recent răspuns: ana36 , utilizator 14:27, 22 Septembrie 2009
Nu e obligatoriu pentru o sucursală să înscrie şi denumirea sa pe facturi, asta e o opţiune. În general se procedeayă aşa în firmele cu multe sucursale, pentru ca să identifice fără dificultate de unde s-a emis factuta respectivă, sau unde a fost înregistrată ca document primar.
nic273 a scris:
Nu e obligatoriu pentru o sucursală să înscrie şi denumirea sa pe facturi, asta e o opţiune.

Si nu e nicio problema in situatia in care contractul e incheiat de sucursala si activitatea prestata tot de ea?
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2009
ContSters20980, utilizator
Andreea Lisievici a scris:

consilieru a scris:
Din punctul meu de vedere singura explicatie ca sucursala are CIF este urmatoarea: sucursala s-a inregistrat la administratia fiscala din raza de domiciliu conform Codului de procedura fiscala prin declaratia 060 conform OMFP 2296/2007 pentru platitorii de salarii cu un numar mai mare de 5 salariati.

Doar o precizare deja inutila: sucursala a fost inregistrata fiscal prin inregistrarea la registrul comertului, fara depunerea vreunei declaratii fiscale. Si mie mi s-a parut ciudat, dar se pare ca RC stie ce sa faca in cazul sucursalelor care estimeaza ca vor avea mai mult de 5 salariati si nu primesc declaratia privind vectorul fiscal decat pentru sucursale ale unor societati straine.

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!



Doar o precizare.
Iata ca m-am lovit si eu de situatia in cauza si am facut sapaturi la Registrul Comertului unde am aflat : sucursala intr-adevar nu are personalitate juridica dar noi o inregistram cu J....., iar CIF ii acordam numai in baza declaratie ca va avea peste 5 salariati. Am verificat pe recom si am vazut ca unele sucursale au CIF unele nu.
Am intrebat si la Administratia Financiara daca este corect sa inscrie in facturi codul sucursalei care va fi intoadeaua fara RO, deci neplatitor de TVA, alocat pentru impozitul pe salarii si sa factureze cu TVA in baza inregistrarii in scopuri TVA a societatii mama. Aici a fost mai dificil sa primesc un raspuns clar si rapid, si este de inteles caci nici eu in lecturile mele nu am gasit precizari privind acest caz. In linii mari mi-au spus ca ar fi bine ca sucursala sa-si inscrie datele ei de indentificare dar si ale societatii mama pentru a nu induce in eroare primitorii acestor documente in legatura cu facturarea cu TVA.
Toate cele bune!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
Oranina Dumitru, Contabil
Aproape de acest subiect eu mai am o nelamurire: pe facturile fiscale ce se trece: sediul social sau domiciliul fiscal al cumparatorului? Firma mea are clienti cu sediul social diferit de domiciliul fiscal: unii solicita sa le trecem pe facturi sediul social nu domiciliul fiscal, altii invers.
Pe tema asta nu am gasit nicio reglementare expresa.

Multumesc anticipat oricarei indrumari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim fiscal in romania a sucursalei unei persoane juridice in alt stat ue vinczemari vinczemari Sucursala înregistrată în România cu Certificat de înmatriculare la ORC, cu cod fiscal cu RO, entitate înregistrată în ROI cu cod fiscal din Romania, ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pentru sucursala unei persoane juridice straine m3131gabi m3131gabi Sucursala unei persoane juridice straine are un angajat si un spatiu inchiriat. In contabilitate voi inregistra lunar salariile, chiria si sumele ce le voi ... (vezi toată discuția)
Amenzi nedepunere declaratii panora panora Avem o sucursala intr-un alt judet. Pana la 31 martie 2009 erau 5 salariati la sucursala si depuneam lunar declaratii privind impozitul pe salariile realizate ... (vezi toată discuția)