Bunadimineata, am si eu o intrebare, sunt administratorul unei firme, Z, am de incasat niste bani de la o firma Y, care are de incasat la randul ei de la firma X, inafara de girarea biletelor la ordin cu care firma X nu lucreaza, exista o alta varianta ca acesti ( firma X) sa imi faca plata direct mie, firma Z fara sa mai traca pe la Y?
Am inteles, dar faptul juridic al platii "in numele si pentru y" nu concorda cu mecanismul juridic al stingerii directe a celor doua datorii. Daca x plateste pentru si in numele lui y, atunci datoria lui Y se stinge, dar x ramane cu creanta asupra lui y. Ar trebui introdusa macar o fraza precum ca la momentul platii opereaza compensatia intre X si Y, pentru ca la acel moment ei vor avea datorii reciproce.
Operatiunea s-ar putea realiza si in baza unui contract de cesiune a creantei y cesionand in favoarea lui x creanta pe care o are de incasat de la z. In cadrul contractului se mentioneaza suma si facturile care urmeaza a fi stinse .
Conventie
beinaz a
Am urmatoarea situatie:
Firma A are sa-i dea societatii B suma de 16000 lei, reprezentand c/v umei facturi.
Firma B are sa-I dea administratorului c/v ... (vezi toată discuția)
Compensare
ile1075
Buna ziua!
Va rog frumos , sa-mi spuneti daca exista posibilitatea unei compensari fara acordul partilor conform art. 1144 cc in urmatoarea situatie:
-SC X ... (vezi toată discuția)