avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata in trei
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata in trei

Bunadimineata, am si eu o intrebare, sunt administratorul unei firme, Z, am de incasat niste bani de la o firma Y, care are de incasat la randul ei de la firma X, inafara de girarea biletelor la ordin cu care firma X nu lucreaza, exista o alta varianta ca acesti ( firma X) sa imi faca plata direct mie, firma Z fara sa mai traca pe la Y?

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 11:24, 30 Iunie 2009
Am inteles, dar faptul juridic al platii "in numele si pentru y" nu concorda cu mecanismul juridic al stingerii directe a celor doua datorii. Daca x plateste pentru si in numele lui y, atunci datoria lui Y se stinge, dar x ramane cu creanta asupra lui y. Ar trebui introdusa macar o fraza precum ca la momentul platii opereaza compensatia intre X si Y, pentru ca la acel moment ei vor avea datorii reciproce.
Operatiunea s-ar putea realiza si in baza unui contract de cesiune a creantei y cesionand in favoarea lui x creanta pe care o are de incasat de la z. In cadrul contractului se mentioneaza suma si facturile care urmeaza a fi stinse .
Corect, dar cesiunea de creanta trebuie inscrisa la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, o formalitate nejustificata in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiunea de creante FLORY_ST FLORY_ST as dori un model de contract de cesiune de creante, va rog si in acelasi timp sa imi raspundeti la o intrebare, daca se poate. daca societatea X este ... (vezi toată discuția)
Conventie beinaz a beinaz a Am urmatoarea situatie: Firma A are sa-i dea societatii B suma de 16000 lei, reprezentand c/v umei facturi. Firma B are sa-I dea administratorului c/v ... (vezi toată discuția)
Compensare ile1075 ile1075 Buna ziua! Va rog frumos , sa-mi spuneti daca exista posibilitatea unei compensari fara acordul partilor conform art. 1144 cc in urmatoarea situatie: -SC X ... (vezi toată discuția)