avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neintelegere chirias/proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neintelegere chirias/proprietar

Buna seara!

Am inchiriat un apartament si am avut mai multe probleme pe parcurs. Inchirierea a fost legala cu contractul la fisc. La inceput, s-a spart o teava, insa era teava comuna la tot blocul si nu am platit nimic, a fost platit de tot blocul. Acum 3 zile in urma s-a rupt o teava care nu mai este a blocului si a inceput sa curga apa in baie. Am sunat proprietarul si i-am zis ca am o problema si mi-a sugerat sa chem un instalator. Am chemat instalatorul si mi-a luat 180 lei pentru ceea ce a facut. Am fost gata sa platesc atat pentru ca era seara si era si sambata. Dupa ce i-am spus proprietarului, a zis ca eu trebuie sa suport cheltuielile. Mie nu mi se pare corect sa fac asta, pentru ca nu am stricat ceva
ca sa platesc. As vrea un sfat referitor la aceasta problema.

Va multumesc.
A cedat teava de la baie. E putrezita, pentru ca e foate veche. Cauza nici nu stiu care a fost, pentru ca a inceput sa curga la un moment dat si am vazut baia plina de apa.
Teava platita de tot blocul a fost impartita la toti proprietarii si platita la intretinerea curenta. Noi platim intretinerea. Referitor la reparatii nu stiu care este situatia.
Mi se pare straniu ca atunci cand am avut pentru prima data neplacere cu teava, si-a facut fata. Acum, a inchis telefonul si a asteptat sa se rezolve de la sine situatia. Nu mi pare corect.
In privinta tevii, inteleg ca o teava din baie a cedat, insa care?? Daca a cedat, va dau exemplu, un racord flexibil,. acela sa spunem, e un coonsumabil, il acvhitati; totusi, nu cred sa fi costat inlocuirea lui 180 de lei, dar nu stiu.
Daca a cedat o teava din perete, e alta treaba.
Asta ma interesa.

In privinta cheltuielilor, pana la urma pricep ca si in primul caz tot dv. ati scos bani din buzunar, asa incat nu ma mira.
Cred ca ar fi ok o notificare in care sa ii aratati ce suma de bani va datoreaza (inclus partea apartamentului pt. prima reparatie) si ca urmeaza sa il dati in judecata in caz de neintelegere amiabila, caz in care isi asuma cheltuielile de judecata suplimentar.
Conform legislatiei in vigoare , proprietarul are datoria sa INTRETINA , in stare de functiune , tot ceea ce insemna - instalatii !! Si eu sunt un proprietar de imobil /e inchiriate .
In speta enuntata de dvs , este clar raspunderea proprietarului sa achite materialele si manopera , teava su s-a rupt din vina dvs , ca ati folosit-o '' nu stiu cum ''...
Cautati pe google - legea locuintei , ve ti gasii acolo exact ce va intereseaza ... asa ca la urmatoarea plata a chiriei , ve ti achita chiria si mai putin contravaloarea ''problemei ''
ASA AR FI CORECT ! Zic eu ...
Nu e ok sa retina din chirie contravaloarea reparatiilor,l caci contractul inregistrat la fisc e titlu executoriu pentru plata chiriei si il poate executa sau evacua pentru neplata!!
Il poate convoca la o negociere/mediere sau actiona in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriașii plătesc fondul de reparații incluse în cheltuielile de întreținere? kikybaly kikybaly Bună seara, Aș vrea să știu dacă, conform legislației în vigoare, plata fondului de reparații și a fondului de rulment (cele incluse în cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Cine plateste proprietarul sau chiriasul ? wirtej wirtej am inchiriat un ap la etajul 2 intr-un bloc turn care are si lift.la scimbarea motorului si a cabinei de lift plateste proprietarul dar cind se REPARA LIFTUL ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! stau in chirie intr-un apartament la subsol, iar dupa ... mli040506 mli040506 Buna ziua! stau in chirie intr-un apartament la subsol, iar dupa nici o luna dupa ce m-am mutat s-a stricat masina de spalat rufe din cauza umezelii din baie. ... (vezi toată discuția)