avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs in interesul legii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs in interesul legii

catre cine se promoveaza recursul in interesul legii?
Am o judecatoare la Tribunalul Maramures care cind nu are ce face si trebuie sa-mi admita cererile imi micsoreaza cheltuielile de judecata ,vorbesc de cele cu transportul ,compustibil ,etc,dovedite toate cu facturi si bonuri fiscale.
M-a inebunit deja nu stiu ce sa mai fac cu ea si am hotarit sa incerc orice inainte de a da peste ea cu masina ,inclusiv pe trecerea de pietoini.
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 23:49, 20 August 2009
am exercitat toate caile de atac, inclusiv indreptarea ero.rii. mat.eri.ale .pe 281 C de proc. Civ. nimic nimic, am avut ieri o speta de contencios in rejudecare dupa recurs admis de Curtea de apel cluj ,c are numai ca nu i-a spus in motivare ca cererea e admisibila si ................ SI a respins-o . ieri la 14 aveam pronuntarea in conditiile in care a avut 120 de cauze, iar eu ii facusem o documentare invocind jurisprudenta,de vreo 30 de pagini cu: hotariri similare luate in dreptul intern cit si de CEJ nu avea timp i,n 3 ore ,cit i-a ramas de la incheierea sedintei pina la ora 14 sa citeasca documentatia chiar daca ar fi avut in pronuntare doar cauza mea
Domnule Stelian, nu va persecuta nimeni! si eu am dat 33 de inscrisuri, dna presedinta a zis:"in pronuntare" si gata! a respins. Vedeti? Propun sa se infiinteze Asociatia Judecatorilor Cinstiti, sa isi publice numele pe internet sa stim si noi, sa putem sa ii felicitam sau invers! personal, veneram 2 judecatori, acum 3, din pacte i-am cunoscut doar pe internet. Stau in genunchi in fata lor! Domniile lor incearca sa faca ceva, reusesc, dar lupta din greu. Si cati altii vor mai fi!
Cititi in M.O. partea I, nr. 439 din 26 iunie 2009. OUG 59/2009 pentru modificarea Legii nr. 303/2004 privind ststutul judecatorilor si procurorilor si pentru modificarea si completarea Legii nr. 317/2004 privind CSM. Poate va ajuta!
din pacate aveti dreptate dar vina e si a noastra a justitiabililor. in constitutie se prevede dreptul initiativei legislative a cetatenilor. am facut ceva pentru asta? nu
eu chiar asinvesti energie si bani pentru o astfel de initiativa, conform careia magistratii sa raspunda civil si pena ,nu sunt jurist de formatie asa ca as avea nevoie de sprijin in redactare si concept.

mi-ar place o initiativa in care magistratii sa aiba posibilitatea de a alege daca vor sa se supuna ei sau nu. cei care aleg sa adere la ea sa li se mareasca salariile si asa mari ,celor care aleg sa nu raspunda sa li se micsoreze cu 90%. nu stiu cit e de legal dar sunt tare curios citi ar alege sa raspunda pentru hotariirile date de ei.
stelian67 a scris:

catre cine se promoveaza recursul in interesul legii?
Am o judecatoare la Tribunalul Maramures care cind nu are ce face si trebuie sa-mi admita cererile imi micsoreaza cheltuielile de judecata ,vorbesc de cele cu transportul ,compustibil ,etc,dovedite toate cu facturi si bonuri fiscale.
M-a inebunit deja nu stiu ce sa mai fac cu ea si am hotarit sa incerc orice inainte de a da peste ea cu masina ,inclusiv pe trecerea de pietoini.

Judecătorii nu pot micşora cheltuielile de timbru, taxe de procedură şi impozit proporţional, plata experţilor, despăgubirea martorilor, precum şi orice alte cheltuieli pe care partea care a câştigat va dovedi că le-a făcut (art.274 alin.2 C.proc.civ.).
Judecătorii au însă dreptul să mărească sau să micşoreze onorariile avocaţilor, potrivit cu cele prevăzute în tabloul onorariilor minimale, ori de câte ori vor constata motivat că sunt nepotrivit de mici sau de mari, faţă de valoarea pricinii sau munca îndeplinită de avocat (art.274 alin.3 C.proc.civ.).
Exact asta e culmea ,ca nu pot dar........................, am invocat 274 si in actiune si in cererea de indreptare a erorii materiale si..................respins ,respins ,respins, cred ca daca as solicit ca contenciosul administrativ (este judecatoare de contencios, culmea)sa se pronunte daca am voie sa respir,idioata asta zice ca "respins" daca judeca ea. femeia asta m-a disperat m-a adus in situatia ca sunt ferm hotarit sa o calc chiar pe trecerea de pietoni.

Alte discuții în legătură

Judecare cu rea-credință 1qPaul 1qPaul In anul 2012 am formulat o acțiune avind ca obiect pretentii civile – cheltuieli de judecată. Instanța de fond imi admite acțiunea. Impotriva soluției ... (vezi toată discuția)
Cine datoreaza taxa de timbru? eugen82 eugen82 La fond cererea a fost respinsa ca neintemeiata dar nu a avut loc cercetarea fondului, nu s-a pus in discutia partilor, etc... In apel se cere desfiintarea ... (vezi toată discuția)
Interpretare art.281 ind.3 cpc ioananecula ioananecula In ceea ce priveste cererea de acordare a cheltuielilor de judecata formulate de intimati, tribunalul constata ca in baza art.281 ind.3,alin 2 Codul de ... (vezi toată discuția)