Buna. anul trecut in septembrie ne-am mutat in apartamentul unei rude, nu suntem proprietari, nu platim chirie. este un ap cu 2 camere fara centrala sau ceas la gaz. cand ne-am mutat erau 5-6 vecini ce nu aveau contor la gaz, dupa o luna am ramas eu si inca 2 vecini. de cand ceilalti vecini sia-u pus ceas, gazul ne-a venit lunar 250-300 chiar 350 lei in functie de luna, am vorbit cu administratoarea stiind ca este ceva in neregula fiind o suma absurda. dupa aprox 3 luni cei de la asociatie si-au dat seama ca nu au trimis actualizarea nr persoanelor fara contor la cei de la gaze, acestia emitand in continuare facturile pentru 5-6 apartament cati erau cand ne-am mutat. mentionez cam am platit intretinerea la zi (desi gazul era 300ron cam in fiecare luna) pana in luna februarie inclusiv (doar gazul adunat pt lunile platite ajunge undeva la 1000ron). de la ultima plata nu am mai platit nici un ban la intretinere ajungand sa am restanta 2200ron. de luna trecuta gazul ne vine 0ron. intrebarea mea este cum ramane cu banii dati la intretinere pentru gaz? am vorbit si cu alte familii din alte zone ale orasului care au avut probleme asemanatoarea si mi-au spus ca in mod normal dupa ce se lamureste problema ar trebui sa se scada suma platita in plus lunile anterioare din restanta ce o am acuma. am vorbit din nou cu administratoarea, ea spune ca nu se ocupa de calculatul intretinerii, ea doar incaseaza si din cate stie ea nu se poate sa-mi scada din intretinere banii platiti in plus pe gaz ci sa platesc cat am de platit ca gazul va veni 0 lei in continuarea. asta nu este o solutie, mai mult de 50-70ron nu are cum sa fie gazul pe luna. eu am 1000ron dati doar pe gaz in plus asta insemana gazul platit pe mai bine de un an. presedintele asociatie care se acupa de calcularea intretinerii este de negasit, ne avita si nu deschide niciodata usa, desi se vede ca este acasa deoarece vad ca se uita pe vizor. am spus administratoarei ca eu nu ma platesc nici un ban la intretiene pana nu rezolva problema. a spus ca este treaba mea, sa lamuresc problema cu presedintele asociatie, daca nu platesc restanta de la intretienre va fi tot mai mare.
cum as putea rezolva problema asta? multumesc anticipat!
rmf
1.Sumele de plata pentru gaz de pe listele de plata nu se duc in buznarele cuiva, se duc catre furnizorii. Nu-i fura niste omuleti verzi, ca daca ar fi asa atunci e caz penal.
2. Ca proprietar aveti acces la actele asociatiei si le puteti verifica. Iar presedintele sau administratorul ar trebui sa va explice cum stau lucrurile.
3. referitor la suma pentru plata caldurii, ati intrebat pe cineva cum a fost calculata acea suma? A fost calculate de asociatie sau de o firma autorizata sa faca asemenea calcule?
Robert_tm
Adminitratorul are dreptate. Vor venit facturi in continare pe 0, pana se vor acoperi banii platiti in plus de asociatie. Insa dvs trebuie sa va platiti intretinerea pentru ca acea suma reprezinta si alte cheltuieli, iar cotele pentru gaz, chiar daca au fost incorecte, ele au fost platite catre furnizor.
Plata gaze la pausal
mary_c
Buna ziua. Locuiesc intr-o scara de bloc cu 12 apartamente. Detin singurul apartament care are montata o centrala termica. Platesc gazul prin intermediul ... (vezi toată discuția)