avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administrator suspendat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administrator suspendat

Din verificarea documentelor de catre SRAP , rezulta ca atestatul de administrator de imobile pe care acesta il detine , nu indeplineste conditiile de valabilitate asa cum sunt prevazute in art. 58 pct.3 din HG. 1588/2007 si ca acesta nu mai poate exercita activitatea de administrator de imobile pana la obtinerea unui atestat valabil
A fost notificat comitetul executiv al asociatiei sa procedeze cu celeritate la angajarea unui nou administrator in conditiile legii .
Masurile pe care le a luat comitetul executiv :
- intrucat actualul administrator nu mai are atestat valabil , i se suspenda contractul individual de munca conform art . 52 litera e codul muncii pana la prezentarea la examen pentru obtinerea unui nou ateastat si pe aceasta perioada va fi angajata d-na ..... cu conventie civila in acasta functie intrucat detine un atestat valabil , v am citat din procesul verbal al comitetului executiv .
Din surse sigure , perioada este de la 1.05.2015 pana pe 31.07.2015 deci pe 3 luni .
Intrebare :
- au procedat corect prin supendarea pe cele 3 luni si numirea tot pe 3 luni cu conventie civila cu program de 2 ore zilnic ? nu cumva trebuia un cim in loc de conventie civila ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 09:17, 27 Mai 2015
Dar ce avea atestatul administratorului de nu era valabil?
eugarizan a scris:
Unui PFA i se face conventie civila de prestari servicii pentru 3 luni cu progam de 2 ore ?

Nu conventie civila. Asociatia incheie cu un PFA un contract de administrarea daca acel PFA este a unui administrator cu atestat. Este un contract de prestari servicii si nu conventie civila. Contractul de administrare poate fi incheiat pe orice perioada limitata sau nelimitata si se reziliaza in conditiile stipulate in contract unde sunt prevazute sarcinile, pretul contractului, modul de plata, clauze...

Raspuns pentru Doamna elga :
- Atestatul de administrator de imobile pe care il detine dl.... nu indeplineste conditiile de valabilitate asa cum sunt prevazute in art . 58 pct.3 din HG.1588 / 2007 si HCLS 3 nr. 128 / 2013 .
Pentru Domnul Adriantot unde doresc un raspuns pentru ca am mai multe informatii :
- Documentul incheiat intre asociatie reprezentata de presedinte , numita in prezentul contract angajator ( beneficiar ) si X in calitate de prestator de servicii ( executant ) , am incheiat prezenta conventie civila de prestari servicii in urmatoarele conditii asupra carora am convenit de comun acord : Angajat in functia de administrator ,am incheiat citatul din respectiva conventie .
Obiectul conventiei civile : administrarea imobilului si a fondurilor banesti in limitele prerogativelor stabilite de Adunarea generala - respectiv Comitetul executiv si conform fisei postului .
Renumeratia neta stabilita pentru prestatie : ....lei / luna
Durata conventiei civile : determinata - de la 01.05.2015 - 31.07.2015
Timp de lucru : 2 ore / zi .
Acest document se numeste : CONVENTIE CIVILA DE PRESTARI SERVICII , conform Codului Civil cap . 3 .
Pentru mement , cam atat si astept raspunsurile Dumneavoastra pentru care va multumesc .
-
@eugarizan
:stunned:
Eu asa fac cu dv., va pun sa cititi legea, art, paragraful? Sau va dau citatul din lege?

V-am intrebat simplu, omeneste: ce trebuie sa aiba atestatul omului si nu are? Stiti sa-mi raspundeti sau ma ametiti in continuare de ma puneti sa caut prin legi si hotarari ca sa ma dumiresc singura ca sa va pot raspunde?
Doamna elga , imi cer scuze public ca nu am avut nicio intentie sa va pun sa cititi Dumneavoastra legea respectiva , v am citat din nota pe care a primit o asociatia si unde li s a pus in vedere sa angajeje o persoana cu atestat .
Articolul 58 ( 3 ) spune :
- Atestatul de administrator de imobil se elibereaza pentru o perioada nedeterminata si este valabil pe tot teritoriul Romaniei .
Probabil ca avea un atestat care era valabil pe o perioada determinata ; 3 - 4 ani, cat despre HCLS 3 nr.128 / 2013 , va rog sa ma credeti ca nu stiu nimic pentru ca nu m a interesat , probabil ca este o hotarare a consiliului local in legatura cu atestatul de administratori de imobile .
Pe mine acest lucru nu ma intereseaza presupunand ca cei de la Primarie si au facut datoria si ca cei din asociatie sau conformat .
Ma intereseaza daca au procedat corect cu aceasta conventie si o ultima stire :
- Persoana care au angajat o pe functia de administrator se ocupa cu cititul apometrelor , iar acum cu cititul se ocupa fostul administrator , ca la sah " rocada mica "
Si de ce credeti ca au incheiat conventia doar pe 3 luni de zile , ca in acest timp vechiul administrator sa isi i a atestatul si apoi sa faca " rocada mare " !
Asadar , Doamna elga la experienta Dumneavoastra , au procedat corect ? nu cumva sunt in culpa cu aceasta conventie ?
Si incaodata imi cer scuze neavand intentia ca Dumneavoastra sau altcineva sa caute legi .

Alte discuții în legătură

Pfa+conventie dida5801 dida5801 Sunt PFA pe administrare imobile/asociatii de proprietari. Pentru administrare si caserie am contract (PFA cu Asociatia). Pentru contabilitate pot incheia ... (vezi toată discuția)
Managerul de proprietate Marin Badea Marin Badea -poate lucra cu contract de prestari servicii?, fara a fi p.f.a.,a.f.,i.m.m.? Multumesc (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii cu taxele si impozitele unui cim, platite de beneficiar Octavia Turbatu Octavia Turbatu Buna ziua. E stabilita obligativitatea incheierii unui CIM in cazul administratorului. Dar daca se constata ca din iulie 2012, exista un contract PRESTARI ... (vezi toată discuția)