avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal nu se ocupa de copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal nu se ocupa de copil

buna seara, am si eu cateva intrebari, daca ma poate ajuta si pe mine cineva. sunt divortata de aproape 4 ani, am o fetita de 9 ani, tatal plateste o pensie infima de 150 lei/luna nefiind angajat. pensio o plateste la timp, dar nu se ocupa de copil. adica ii mai aduce cate ceva, ii mai ia rechizite la incepun de an, dar nu ma ajuta suficient de mult. eu i-am interzis sa ia copilul la el in prezenta partenerei sale de viata, deoarece este fosta amanta, motivul despartirii noastre. in ultima discutie am avut un exces de furie, ne am certat si i-am jignit foarte rau partenera de viata , lucru pe care il fac frecvent. intrebarea mea este ce pot sa fac sa il pot obliga sa mi dea macar 500 de lei pe luna? credeti ca jignirile partenerei sale imi vor dauna? multumesc
am uitat sa spun ca pensia imi este adusa lunar personal, prin mama sau data copilul....oare faptul ca nu are dovada achitarii pensiei alimentare ma ajuta la ceva?
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2015
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: danac71 , utilizator 17:45, 24 Septembrie 2015
Nu petrece weekendurile acolo, nu are cum, pt ca este ea....in general intalnirile dintre copl si tata se petrec in oras, sau cand nu este ea acasa....nu ma intereseaza motivele pt care nu este. nu vreau ca si copilul meu sa inytre in contact cu ea.
Doamna, care este logica dumneavoastra, tatii care isi refac viata dupa divort sa nu mai aiba dreptul sa-si ia copii acasa?
Fata dumneavoastra are dreptul la legaturi personale cu tatal ei. Ce faceti dumneavoastra e un abuz. Au trecut atatia ani, ar trebui sa incetati cu raca asta si resentimentele fata de amanta fostului sot. E o relatie care s-a incheiat de mult timp, ar fi trebuit sa acceptati asta pana acum.
Din ce povestiti tatal se ocupa de copila si motivul pentru care nu o face mai mult sunteti doar dumneavoastra.
O mama isi iubeste copilul mai presus de orice, cel mai indicat ar fi sa cooperati mai mult cu fostul sot pentru binele fetel. E foarte important pentr sanatatea ei emorionala sa fie apropiata de amandoi parintii.
dvs considerati ca se ocupa indeajuns doar pt ca ii cumpara niste rechizite la inceput de an scolar, sau ii mai ia din cand in cand catecave de mancare sau imbracat? nu face teme cu ea, nu doarme cu ea.....eu zic ca e nevoie de mult mai mult pt a creste un copil.
va multumesc pt mesaje
pai o lasati doamna sa doarma la el ca sa poata dormi cu ea? o lasati sa mearga la el ca sa faca teme cu ea? unde vreti sa le faca? la dvs acasa? la mall? la supermarket?

Exista multe persoane in viata noastra de la care, teoretic, n-avem ce invata. Dar adevarul ca si exemplele negative ne invata ceva - ne invata "cum sa nu". Si sunt lectii valoroase si ele.

Doamna, pentru faptul ca o poate vedea atat de putin se ocupa destul de bine de ea.
Daca tatal nu e atat de implcat in viata copilului, daca fata dumneavoastra isi vede atat de putin parintele si nu se poate bucura de relatia cu el este numai si numai din cauza dumneavoastra.
Nu aveti un fost sot care cauta sa va faca probleme, altfel va tara pe la Protectia Copilului si va deschidea nenumarate procese ca sa-si vada copilul mai mult. Aveti o relatia care nu a mai mers intre dumneavoastra si el dar aparent merge bine intre el si fosta amanta.
Sustineti ca nu are ce invata de la aceasta dar va intreb eu oare ce invata de la dumneavoastra? ce poti invata de la un om care se ascunde in spatele propriului copil ca sa-si raneasca fostul partener? Nimic bun din contra.
Unde sa o bage domnul in pat, la dumneavoastra acasa? unde sa faca temele cu ea? ah,tot la dumneavoastra acasa. Deci despre ce vorbim acum, despre binele copilului sau despre folosirea acestuia ca scuza pentru apropierea de fostul partener?

nu ma intereseaza motivele pt care nu este. nu vreau ca si copilul meu sa inytre in contact cu ea.

vedeti dumneavoastra, e si copilul lui, nu sunteti stapana absoluta a minorei. Este foarte daunator pentru aceasta ca asta e modul dumneavoastra de a gandi. In plus, legal, va intereseaza sau nu, cei doi au dreptul la un program de legaturi personale extins.

Alte discuții în legătură

Hartuirea morala in legislatie adania adania De ani de zile am probleme cu fostul sot,mai ales cu comportamentul acestuia, in ce sens: imi vorbeste urat,ma denigreaza in fata copilului, imi baga concubina ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie sau interdictie impotriva partenerei tatalui almamater almamater Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile ... (vezi toată discuția)
Tutela copilului si programul de vizita anca888 anca888 Buna ziua, am o intrebare: eu si sotul suntem in divort si avem un bebe de 8 luni. tatal copilului a solicitat in instanta ca vrea sa ia copilul pe weekenduri ... (vezi toată discuția)