avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal nu se ocupa de copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal nu se ocupa de copil

buna seara, am si eu cateva intrebari, daca ma poate ajuta si pe mine cineva. sunt divortata de aproape 4 ani, am o fetita de 9 ani, tatal plateste o pensie infima de 150 lei/luna nefiind angajat. pensio o plateste la timp, dar nu se ocupa de copil. adica ii mai aduce cate ceva, ii mai ia rechizite la incepun de an, dar nu ma ajuta suficient de mult. eu i-am interzis sa ia copilul la el in prezenta partenerei sale de viata, deoarece este fosta amanta, motivul despartirii noastre. in ultima discutie am avut un exces de furie, ne am certat si i-am jignit foarte rau partenera de viata , lucru pe care il fac frecvent. intrebarea mea este ce pot sa fac sa il pot obliga sa mi dea macar 500 de lei pe luna? credeti ca jignirile partenerei sale imi vor dauna? multumesc
am uitat sa spun ca pensia imi este adusa lunar personal, prin mama sau data copilul....oare faptul ca nu are dovada achitarii pensiei alimentare ma ajuta la ceva?
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2015
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: danac71 , utilizator 17:45, 24 Septembrie 2015
Ony2k2

este foarte usor sa vb dinafara....mai ales daca nu esti trecut prin asa ceva....eu am acceptat incheierea relatiei cu mine, dar nu pot accepta persoana in preajma copilului meu, si tatal ei ar trebui sa se descurce cu treaba asta
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator
angella8 a scris:

dar nu pot accepta persoana in preajma copilului meu, si tatal ei ar trebui sa se descurce cu treaba asta

Dvs aveti o problema (nu acceptati pe cineva in preajma copilului) si dvs ar trebui sa va descurcati cu problema respectiva - tatal nu are de ce sa tina cont de problema dvs personala.
Pe scurt tatal nu are nici o datorie fata de dvs, are o multime de datorii fata de copila, insa nici macar una fata de dvs - asta inseamna ca relatia dintre dvs si el s-a incheiat. Cata vreme incercati sa controlati viata tatalui inseamna ca inca n-ati inchis relatia respectiva.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2015
mirebire, utilizator
Daca ati fi acceptat incheierea relatiei cu cu dumneavoastra nu v-ar fi deranjat ca persoana respectiva sa fie langa copilul dumneavoastra. Faptul ca nu puteti sa o faceti e o dovada ca in ciuda cuvintelor dumneavoastra realitatea e alta.

Da, e usor sa vorbesc din afara, este perfect adevarat. Dar asta nu inseamna ca faptul ca nu lasati copilul sa aiba o legatura cu tatal pentru ca sunteti geloasa pe actuala partenera a tatalui e mai putin grav.

Din punct de vedere legal tatal are dreptul sa gazduiasca copilul la el. Fostul partener nu are dreptul legal sau moral sa se opuna.Daca face acest lucru este extrem de grav.
Nu e vorba de amanta, de mama sau de divort. E vorba de un tata si copilul lui, de relatia lor care ar trebui sa fie sustinuta si incurajata. Ca parinte nu poti sa interzici copilului tau sa mearga acolo unde sunt persoane pe care nu le placi, ar insemna sa-l inchizi in casa pana la urma.
Nici o fosta sotie nu o sa o placa pe actuala partenera a fostului sot. Ce facem atunci? interzicem relatiile intre copii si parintii care s-au recasatorit?

@Angella8: sunt exact in aceeasi situatie si sincer, atata timp cat actuala partenera nu-i face rau copilului (intentionat sau nu), restul nu ma intereseaza. I-am pus copilului la dispozitie un telefon ca sa tina legatura cu tatal, ca sa nu am de-a face cu el decat strictul necesar.

Cat despre restul, ca nu se implica, unii oameni nu sunt facuti sa fie parinti. Mie personal imi convine ca nu se implica, imi va fi mult mai simplu sa ii explic copilului de ce am divortat. Nu e vorba, deja incepe sa inteleaga, si are doar 4 ani...

Eu zic sa lasati trecutul in urma si sa va concentrati pe copil. Actionati in justitie pentru marirea cuantumului pensiei si in rest bucurati-va de copil :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuirea morala in legislatie adania adania De ani de zile am probleme cu fostul sot,mai ales cu comportamentul acestuia, in ce sens: imi vorbeste urat,ma denigreaza in fata copilului, imi baga concubina ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie sau interdictie impotriva partenerei tatalui almamater almamater Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile ... (vezi toată discuția)
Tutela copilului si programul de vizita anca888 anca888 Buna ziua, am o intrebare: eu si sotul suntem in divort si avem un bebe de 8 luni. tatal copilului a solicitat in instanta ca vrea sa ia copilul pe weekenduri ... (vezi toată discuția)