Buna ziua , fiind prima mea intrebare aici nu stiu daca am postat ce si cum si unde trebuie sper sa nu se supere nimeni . De cativa ani traiesc sub teroarea unui individ (tata) care deseori din lipsa baniilor si a bauturii ma bate , primesc lovituri puternice in zona capului si mi-a cam ajuns.... Totusi suport fiindca am peste 18 ani si nu as avea unde sa plec as sta sub cerul liber....Ce as putea sa fac avand in vedere ca daca reactionez ma da afara din casa ...?
Domnisoara, din pacate el fiind unic propietar poate sa ceara evacuarea fortata deoarece dv nu aveti nici-un drept legal de a locui acolo, sunteti doar tolerata, dar v-as recomanda alta solutie pt a scapa de acest "individ" care spuneti dv ca va terorizeaza. Deoarece inteleg ca dv nu lucrati, dar aveti peste 18 ani, este clar ca el va intretine si n-as fi asa sigur ca aceasta teroare este gratuita, probabil dv sunteti exact ca mai toti tinerii de azi care considera ca totul li se cuvine iar ei n-au nici-o indatorire. Aveti posibilitatea sa va luati un loc de munca pentru a putea sa va intretineti si sa va mutati din locuinta celui pe care il numiti atat de respectuos "individ". Doamnele avocat va indreapata pe cai gresite!
Lucrez de la 16 ani intr-un restaurant dar avand facultatea legal doar 6 ore pot lucra deci nu mi-ar ajunge banutii ptr o chirie si o intretinere . facultatea e cel mai important obiectiv al meu pe termen scurt . am crezut ca acest forum o sa ma ajute nu judece si sa ma eticheteze gresit
Cu facultate sau fara, puteti lucra oricat, in limita legala de 40 (48) de ore pe job pe saptamana. Nu asta e o problema.
In functie de situatia concreta, de venituri, de cheltuieli, puteti sa ramaneti acolo, in imobil. In plus, puteti obtine ajutor de la asociatii de profil, cum v-am spus. Nu vad cine v-a judecat, 1 user din patru, ignorati si luati o masura. Va spun, e important pentru viata dv. sa faceti ceva, sa nu ramaneti cu mentalitatea de victima, va urmareste toata viata si toate relatiile viitoare. Statistic vorbind.
Nu doar proprietarii au drepturi.
Nu cred ca sunteti in masura sa apreciati ce fel de cai recomandam noi ca si avocati. Noua chiar ne pasa si incercam sa indrumam, nu sa prezumam scenarii neintemeiate. Aceasta fata munceste si invata, vi se pare ca asta inseamna ca nu are nici o indatorire ? Indatorire ar trebui sa aiba tatal. Aceasta fata nu este un personaj fictiv, ci este o persoana identificabila in spatiu, care are dreptul la respectarea vietii sale private si de familie, a domiciliului sau ( domiciliul este un drept personal nepatrimonial ). Decaderea din drepturile parintesti este o sanctiune juridica aplicabila acestor tipuri de conduita. Nu toti oamenii au calitati parentale !
D-na avocat, vad ca sunteti educata, vorbiti frumos, cuvinte elevate, insa...nu prea intelegeti ce vreau eu sa spun! Eu ma refeream la indatorirea stipulata in art 485 CC, ''Îndatorirea de respect. Copilul datorează respect părinţilor săi indiferent de vârsta sa'', iar dupa cum se exprima domnisoara, numindu-si tatal 'individ', e clar ca nu se asuma de aceasta indatorire, asta pentru ca am vazut ca toata lumea vorbeste numai despre drepturi. A fi parinte nu inseamna sa suporti toanele copiilor sau sa fii sclavul lor, ci sa-i intretii si sa-i educi, asta insemnand sa-i pregatesti pt viata, iar ei sa-ti dea respectul cuvenit, nu copiii ii educa pe parinti ci invers. Nu spun ca tatal ar fi perfect, dar dupa cum am spus mai sus, nici dansa nu este usa de biserica. Cat despre plangerea penala impotriva tatalui....daca acesta este sanctionat in vreun fel sau refuza sa ii mai asigure intretinere, domnisoara ce face? dupa cum spune, are peste 18 ani, are un venit, de ce sa nu-si ia viata in maini si sa se intretina singura? se muta de acolo si astfel scapa de cosmarul la care este supusa. Eu unul as cere evacuarea ei indiferent de consecinte, e majora si e treaba ei ce face cu viata ei, nu e normal sa profite de pe urma tatalui (locuinta, hrana,alte bunuri, etc) fara sa dea nimic la schimb si inca ceva, are copilul vreun drept asupra bunurilor tatalui? sa nu uitam ca locuinta este un bun al tatalui, care asa cum este el, alcoolic, violent, i-o pune la dispozitie, deci isi indeplineste indatoririle si...oare este el asa de tampit incat sa o loveasca fara nici-un motiv? eu unul nu cred!
Mama singura
mihaela_panaiti
buna seara, as avea si eu cateva nelamuriri la care imi doresc sa gasesc raspuns.. am o sora care este mama unui baietel de 11 luni. ea este despartita de ... (vezi toată discuția)