avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Solutie pentru probleme cu tata alcoolic si violent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Solutie pentru probleme cu tata alcoolic si violent

Buna ziua , fiind prima mea intrebare aici nu stiu daca am postat ce si cum si unde trebuie sper sa nu se supere nimeni . De cativa ani traiesc sub teroarea unui individ (tata) care deseori din lipsa baniilor si a bauturii ma bate , primesc lovituri puternice in zona capului si mi-a cam ajuns.... Totusi suport fiindca am peste 18 ani si nu as avea unde sa plec as sta sub cerul liber....Ce as putea sa fac avand in vedere ca daca reactionez ma da afara din casa ...?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:03, 31 Mai 2015
D-le dariusmihai, cred ca sunteti putin off-topic, incercati sa-mi faceti mie educatie? si ca sa fiu scurt, deoarece consider ca e pierdere de timp....
Nu stiu de unde ati dedus dv ca eu as fi pt violenta sau ca am pretins ca as intelege totul. Dar, dupa parerea mea, cand un avocat spune ca a munci si a invata sunt indatoriri, consider ca nu stie limba romana, este incompetent si nu are ce cauta in bransa (studiile si diploma nu ne fac mai destepti ).
Domnisoarei bb1000 i-am spus ca tatal, asa cum este el, violent si alcoolic, poate cere evacuarea dansei din locuinta (asta nu inseamna ca s-ar si accepta) deoarece fiind unic propietar are dreptul de a dispune de bunul lui dupa cum doreste, ca dansa este tolerata in locuinta respectiva neavand nici-un drept legal asupra acesteia (chiar daca adresa in buletin este acolo) si ca ar fi mai bine sa-si ia viata in maini si astfel ar scapa de teroare.
Ca eu consider ( e parerea mea si...atat!) ca acea teroare are oarecum o motivatie...pt ca nu cred eu ca tatal, care are totusi posibilitati de a o intretine, asta insemnand o slujba, sau un altfel de venit, e chiar asa nebun incat sa fie violent fara absolut nici-un motiv, e alta problema.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2015
ianstef, utilizator
poate cere evacuarea dansei din locuinta (asta nu inseamna ca s-ar si accepta)

de ce sa mai ceara daca nu i se accepta? Si nu i se accepta ca e obligat s-o intretina pana la maxim 26 de ani daca majorul e in continuarea studiilor.

Ca eu consider ( e parerea mea si...atat!) ca acea teroare are oarecum o motivatie

Ce motivatie sau scuza gasiti pt un astfel de comportament ? Pt violenta nu exista scuza, iar daca un copil a ajuns sa nu te considere parinte si esti doar un individ pt el , tot vina ta ca parinte este. Respectul se castiga. Ati retinut doar ca acest copil i-a zis tatalui individ,.. ca ala isi bea mintile si vine si ii da in cap..nu.Tatal are motiv..iar copilul ii datoreaza respect .

Ar trebui sa cititi legea violentei in familie si sa vedeti ca nu are legatura cu " statul ocroteste proprietatea " ca oricum nu i-o ia nimeni, iar masura e provizorie , poate isi elibereaza mintea de aburii alcoolului.
Copilul a intrebat cum se poate apara de individul violent fara sa riste sa fie dat afara, nu sa-i spuneti dvs ca taica-sau nu e un tampit daca o bate

Iar daca tatal este internat la dezintoxicare cine-i mai plateste pensie? deoarece nu mai are venituri, pe dansa cine o mai intretine? dar....e greu cu IQ-ul!!!

Cam greu intr-adevar sa ganditi ca daca ar ramane singura in casa nu ar avea nevoie de bani in plus de la tata..
Oricum, ideea de cerut pensie era pt situatia ca pleca ea de acasa.

Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere custodie copil roxana_15 roxana_15 buna ziua.sunt o mama singura care ar vrea sa inceapa un proces pentru obtinerea custodiei fetitei mele in varsta de 3 anisori.este trecuta pe numele fostului ... (vezi toată discuția)
Mama singura mihaela_panaiti mihaela_panaiti buna seara, as avea si eu cateva nelamuriri la care imi doresc sa gasesc raspuns.. am o sora care este mama unui baietel de 11 luni. ea este despartita de ... (vezi toată discuția)
Abuz psihic in familie marianamahu marianamahu Ma confrunt cu o problema tot mai des intalnita in familiile din tara. Tatal meu este alcoolic, consuma excesiv alcool, din luna daca total zile adunate este ... (vezi toată discuția)