avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune

Buna ziua. Sunt unul dintre cei 3 frati mostenitori ai unui imobil. Pana in prezent, s-au facut cadastrul si intabularea imobilului, toti 3 participand si sustinand cheltuielile. Cand a venit vorba despre iesirea din indiviziune, insa, fratii mei s-au razgandit si nu vor sa mearga mai departe. Ce pot sa fac, in aceasta situatie? Ii pot obliga, in vreun fel, sa accepte iesirea din indiviziune? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 10:33, 1 Iulie 2009
Trebuie sa va ganditi si la aspectul posibilitatii de partajare a imobilului : daca acesta se poate imparti in trei loturi, corespunzator cotelor de proprietate, sau daca nu este posibilia o atare impartire fizica, puteti sa solicitati atribuirea lui in intregime catre dvs. in acest caz urmind a plati sulta catre ceilalti doi coproprietari. daca nici unul din cei trei coproprietari nu doreste imobilul in nastura se poate apela la procedura vanzarii lui si impartirii sumei obtinute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Finalizare mostenire si dreptul de propritar cstefana cstefana Sotul meu impreuna cu inca 2 frati si o sora sunt mostenitori pe 4 terenuri plus 2constructii. Au cerut sa se faca cadastrul si intabularea pentru trei ... (vezi toată discuția)
Mostenire guia marin guia marin Buna-seara. Tatal meu a decedat in anul 1992. In urma succesiunii mama si noi 3 frati am mostenit fiecare 3/12 din casa parinteasca. Mama mea este de ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in urmatoarea speta. In urma succesiunii dezbatuta pe cale judecatoreasca, mama mea, ... (vezi toată discuția)