Buna ziua. Sunt unul dintre cei 3 frati mostenitori ai unui imobil. Pana in prezent, s-au facut cadastrul si intabularea imobilului, toti 3 participand si sustinand cheltuielile. Cand a venit vorba despre iesirea din indiviziune, insa, fratii mei s-au razgandit si nu vor sa mearga mai departe. Ce pot sa fac, in aceasta situatie? Ii pot obliga, in vreun fel, sa accepte iesirea din indiviziune? Va multumesc
Trebuie sa va ganditi si la aspectul posibilitatii de partajare a imobilului : daca acesta se poate imparti in trei loturi, corespunzator cotelor de proprietate, sau daca nu este posibilia o atare impartire fizica, puteti sa solicitati atribuirea lui in intregime catre dvs. in acest caz urmind a plati sulta catre ceilalti doi coproprietari. daca nici unul din cei trei coproprietari nu doreste imobilul in nastura se poate apela la procedura vanzarii lui si impartirii sumei obtinute.
Mostenire
guia marin
Buna-seara. Tatal meu a decedat in anul 1992. In urma succesiunii mama si noi 3 frati am mostenit fiecare 3/12 din casa parinteasca. Mama mea este de ... (vezi toată discuția)