avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 5 zile libere platite pentru tatici?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

5 zile libere platite pentru tatici?

Buna ziua!
Cat de curand o sa devin tatic si.. as vrea sa beneficiez de zilele libere platite. Conform regulamentului intern al firmei unde lucrez, se acorda numai 2 zile, insa pe diverse forumuri am citit ca trebuie acordate cel putin 5 zile.
Daca poate cineva sa ma lamureasca, eventual cu extras din actul legislativ, care e "varianta corecta" si cum trebuie procedat in acest caz!
Multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 19:56, 3 Iulie 2009
marieta_ilinca a scris:

Atata timp cat aveti un CCM la nivel de unitate nu puteti incalca acesta clauza si cred ca nici nu este indicat putand fi sanctionat cu pana la desfacerea contractului de munca. CCM la nivel de unitate este adaptat la codul muncii si la Contractul colectiv national, preluand din acestea doar clauzele obligatorii, minimale.

CCM la nivel de unitate nu poate sa contina dispozitii contrare CCMUNN. Asadar, CCM la nivel de unitate incalca prevederile CCMUNN si ale codului muncii. Dumneavoastra vetti beneficia de 5 zile lucratoare concediu platit, la cere se mai pot adauga 10 zile daca ati urmat un curs de puericultura.
Depuneti o cerere scrisa in care sa mentionati in clar aceste citate din lege.
Inregistrati-o (luati numar de inregistrare) si pastrati o copie drept dovada a acestei cereri.
Discutati cu medicul de familie pentru a primi si celelalte 10 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu paternal saracristiana saracristiana Buna ziua ! As dori sa-mi spuneti daca pot sa beneficiez de 5 zile de concediu paternal dupa nasterea fetitei. Mentionez ca lucrez la o firma privata. Eu ... (vezi toată discuția)
De cate zile libere platite beneficiaza taticii la nasterea copilului? orora orora Buna ziua, Va rog sa imi spuneti de cate zile libere platite beneficiaza taticii la nasterea copilului. Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Ajutor banesc la nastere daniela-p daniela-p buna ziua, sunt insatcinata in 32 de saptamani (8 luni) urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii august 2011 asi dori sa stiu daca se mai acorda acel salariu ... (vezi toată discuția)