In asociatia noastra un proprietar sa zicem A ,a dobindit un ap prin cumparare cu credit bancar(mai mare de 25000 euro). Dupa un timp a acumulat datorii la asociatie de 2000ron.A plecat in strainatate ,nu a mai platit datoria la banca. Asociatia a notificat la cadastru ipoteca pentru datoria de 2000 ron.Banca a scos ap la vinzare iar cetateanul B a adjudecat ap pentru 91000 ron (mai putin decit a dat banca credit lui A pt ap). Asociatia nu cunoaste decit numele lui A, nici un alt element de identificare.Instiintarea lui B de la cadastru nu mai contine mentiunea datoriei catre asociatie. CUM POATE ASOCIATIA sa RECISTIGE cei 2000 ron datorati de A? Multumesc
Cota indiviza era calculata din 1961 (de cind e blocul).De la infintarea asociatiei proprietarii sau schimbat la fiecare ap de 2-3 ori sau chiar mai mult deci tabelul initial nu mai are nici-o valabilitate. Carti de imobil nu exista. Au fost din anul 1961. Dupa revolutie sau pierdut (blocul fiind in apropierea fostului CC al PCR).Politia nu a mai adus altele si nu sa ocupat de acest lucru.
Tabelul initial din acordul de asociere este valabil pentru ca acei proprietari au infiintat asociatia.
Ulterior se pot intocmi anexe la acordul de asociere unde se prevad aceleasi rubrici si, pentru apartamentele unde s-a schimbat proprietarul, se inscriu noile informatii.
Pentru cartea de imobil, gasiti la papetarie un asemenea registru sau puteti solicita la politistul de proximitate. Numiti un responsabil cu cartea deimobil care se va ocupa de completarea si tinerea la zi a acesteia.
Cum poate adm blocului sa oblige un proprietar care nu doreste sa faca parte din asoc sa dea copii dupa acte proprietate,daca el nu vrea?Singurul mod e instanta,dar acolo ei cer acte identitate ale paratilor. Asa si cu cartea de imobil. Nu mai intra in obligatia politiei sa verifice locatarii daca ei nu fac nimic.Am cerut asta politiei si ala a fost raspunsul lor.Cum pot eu un simplu locatar sa cer copii acte proprietate si cum sa fac eu benevol treaba politiei
Cei din conducerea asociatiei trebuie sa cunosca legislatia si sa o aplice.
Legea 230/2007 si HG 1588/2007 sunt de baza si aproape suficiente in cazul dumneavoastra.
Conform acestora proprietarul trebuie sa depuna la asociatie copia actelor de proprietate.
Spuneti ca proprietarii s-au schimbat de 2-3 ori in ultimii 55 de ani. Pai atunci cand au vandut au solicitat adeverinta de la asociatie iar, noi, de exemplu eliberam adeverinta proprietarului daca ne demonstreaza ca este proprietar, adica daca depune copia actelor de proprietate la asociatie, datele proprietarului pentru carte de imobil s.a.m.d.
Din cand in cand facem impreuna cu politia verificarea persoanelor din apartamente si cine nu depune actele (de proprietate, de inchiriere...) va fi iar calcat de politie, avertizat... iar oamenii se conformeaza pana la urma.
Dumneavoastra, ca simplu locatar, asa cum spuneti, nu puteti cere actele vecinului, dar presedintele asociatiei poate si trebuie sa o faca.
Oricarui proprietar i se poate cere sa respecte legislatia ori de cate ori proprietarul solicita ceva, sesizeaza ceva, vrea o adeverinta, vrea o repartie, un aviz... Aceste situatii trebuiesc valorificate de cei din conducerea asociatiei.
In momentul in care vinde ap cere adeverinta de la asociatie ca nu are datorii (trebuie la notar dar deja unii notari nu o mai cer).Cel care a cumparat nu cere nimicde la asociatie asa ca nutrebuie sa aduca copii acte.Presedintele asoc e si el un simplu proprietar,nu are nici-o calitate in plus,poate cere acte dar nu e obligatoriu sa le si primeasca ca un politist. In atributiile politiei nu mai intra controlul la usa blocului.Vine la casa omului numai daca a comis o faradelege. La simpla sesizare ca propr respectiv nu da acte nu vine nimeni