avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de schimb terenuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de schimb terenuri

Buna ziua

Am o problema, daca ma puteti ajuta cu un raspuns: bunica mea are un teren intravilan in apropierea Bucurestiului, acest teren are o suparafata de 2500mp cu o deschidere de circa 11mp. Langa teren se mai afla unul identic care apartine nepoatelor bunicului tot 2500mp deschidere 11mp. Dat fiind faptul ca terenurile noastre au deschiderea foarte mica am vrea sa le cuplam si sa le impartim pe jumatate. Terenurile au 2 drumuri de acces si in strada principala si pe un drum de exploatare care poate fi ciculat cu masina. Noi am vrea sa impartim la jumatate sa ramanem fiecare cu cate un drum de acces. La terenul nostru avem cadastru dar matusile nu au la terenul lor. ce pasi ar trebui urmati si cam care ar fi costurile pentru a putea face acest schimb?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: traff , utilizator 16:10, 2 Iulie 2009
Mergeti la primaria de care apartin terenurile si solicitati acolo informatii cu privire la modalitatea de reimpartire a terenurilor.De obicei se face un plan de detaliu (PUD_plan urbanistc de detaliu) intocmit de un arhitect dupa care se 'oficializeaza'la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren fara acces, drept de folosinta. Anghelinei03 Anghelinei03 Buna ziua, Bunica mea vrea sa faca impartirea terenurilor pe care le are. Mie mi-ar revenii un teren aflat in gradina casei ei ( bunicii) parintesti , teren ... (vezi toată discuția)
Problema mostenire teren radumalica radumalica Buna ziua Mama mea si sora ei sunt mostenitoare pe un teren de 1000mp dispus pe lung de la strada, cu deschidere 16.93 m la strada, lungime 46.5 m pe parti ... (vezi toată discuția)
Declaratie drept de trecre si contract de vanzare cumparare Durla Durla Buna ziua, Am o intrebare cu privire la o declaratie de drept de trecere care trebuie trecuta in contractul de vanzare cumparare si pana acum, de doua ... (vezi toată discuția)