avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Statutul asociatiei impotriva legii 230/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Statutul asociatiei impotriva legii 230/2007



Statutul asociatiei impotriva legii 230/2007





Buna seara, avem si noi o problema in asociatia de proprietari, deci : presedintele de bloc vrea sa modifice un articol din statul asociatiei , adica sa modifice perioada in care un proprietar poate fi actionat in judecata pt neplata contributiilor la cheltuielile asociatiei, deci in loc... cum este acum in actualul statut de 90 de zile si cum se stipuleaza si in legea 230/2007 art.50 (1) sa puna doar 30 de zile .

Intrebarea noastra este : nu oare (si sigur) se incalca legea ?? in care spune clar ca doar dupa 90 de zile se poate da un proprietar in judecata pt recuperarea datoriilor si nu dupa 30 de zile cum se vrea de o mana de oameni impreuna cu presedintele .

Daca se face adunare generala si se aproba aceasta modificare aberanta , adica in locul celor 90 de zile vor fi doar 30 de zile , este legal ? Nu se bate cap in cap? legea este foarte clara , se spune clar 90 de zile. Nu oare este ilegala aceasta modificare la un articol din statut ?

Daca se va ajunge (si este un precedent periculos) la tribunal , unde va da in judecata pe cineva care nu si-a achitat intretinerea 30 de zile cum ar spune in statut (daca se aproba) nu oare acea persoana va avea castig de cauza ?? Findca legea spune clar negru pe alb ca doar dupa 90 de zile se poate da in judecata si nu dupa 30 de zile cum vor ei sa modifice in statut ...
In statut se poate modifica orice si se poate scrie orice aberatie , asta nu inseamna ca ar fi si legal in fata justitiei, parerea mea, gresesc oare ??

De ce spun ca este un precedent periculos, pai se poate tara prin tribunal orice proprietar care nu isi achita intretinerea 30 de zile, nu s-ar tine cont si de cazurile sociale din bloc, cei cu venituri f mici, pensionarii, cei care isi pierd serviciul etc , si daca iti pierzi serviciul si iti gasesti imediat de munca, salariul nu il incasezi in 30 de zile, ci a doua luna , adica in aproape doua luni, cel putin, deci nu se vrea sa se tina cont de toate aspectele astea, nu degeaba legiuitorul a scris in lege 90 de zile.

Sunt impotriva rau platnicilor dar nu sunt de acord cu o modificare in statut in care se incalca legea si nu se gandesc si la partea sociala a oamenilor cu venituri f mici. Este usor sa dai in judecata pe cineva , dar este aberant doar dupa 30 de zile ....Mersi anticipat.
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2015
leventelev, utilizator
Cel mai recent răspuns: leventelev , utilizator 20:40, 26 Mai 2015
courvoisier a scris:

Art.26 din legea 230/2007 prevede ca daca in 45 de zile de la luarea unei hotarari care incalca legea nu promovati o actiune in justitie, aceasta hotarare va dainui atata timp cat asociatia este! va place aceasta lege? ma omor dupa ea! Dar cine a spus (vorbe celebre) ca locatarii au timp si chef pentru a actiona in justite asociatia. Oamenii nu o fac- de ce?!
Sunt multe motive, dar nu o fac pentru nelinistea lor viitoare! Vrem sa traim inafara legii? Simplu, hotaram in AGA si desfiintam toate legile!










Am si eu o intrebare, daca se voteaza si se aproba in AG modificarea despre care vorbesc eu, cu tot ce decurge, inregistrarea la judecatorie etc etc ....Si se va ajunge in instanta, pe o parte vine asociatia cu articolul modificat in care a scris 30 de zile in care se poate da in judecata cineva pt recuperarea datoriilor , iar pe partea cealalta vine un proprietar care este dat in judecata si invoca Legea 230/2007 care spune negru pe alb ca doar dupa 90 de zile se poate da in judecata. Intrebarea este, cine are dreptate ??
Asociatia cu un articol modificat in statut impotriva legii sau un proprietar care invovca articolul corect din lege ??? Mersi.
Dv. ce ziceti?
Eu zic ca judecatorul ii da cu legea-n cap reprezentantului asociatiei si-l da si-afara din sala de judecata.
leventelev,...mai cititi o data ce v-am scris,cu citate din lege,dar cu atentie ,si o sa vedeti ca ati constatat exact ce v-am scris,deci nu discutam in contradictoriu ,ci stabilim, ca nu oricine face legi, si nici nu hotaraste peste legi .Daca ar face-o,instanta ar constata acest lucru si nulitatea hotaririi.Asta v-a spus si ,,elga50'' si ,,ynocentta'' si,,courvoisier''. Asa ca va citez:,, nu ai inteles mai nimic din ce am scris eu''.
elga50 a scris:

Dv. ce ziceti?
Eu zic ca judecatorul ii da cu legea-n cap reprezentantului asociatiei si-l da si-afara din sala de judecata.




Pai asta zic si eu...legea combate un articol din statut care este modificat impotriva ei...Dar foarte multi se muleaza pe un principiu total gresit (au luat ceva in gura si nu ii mai dau drumul) adica " majoritatea hotareste" ...ceea ce este total aberant din punctul meu de vedere, nu poate hotara asa orice ...si da hotareste majoritatea , dar doar daca se respecta legea si nu pe principul prost inteles cu, care vin ei...
Normal majoritate, majoritate dar... legea-i lege si unde este lege nu-i tocmeala, parerea mea.

Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2015
leventelev, utilizator
bureac62 a scris:

leventelev,...mai cititi o data ce v-am scris,cu citate din lege,dar cu atentie ,si o sa vedeti ca ati constatat exact ce v-am scris,deci nu discutam in contradictoriu ,ci stabilim, ca nu oricine face legi, si nici nu hotaraste peste legi .Daca ar face-o,instanta ar constata acest lucru si nulitatea hotaririi.Asta v-a spus si ,,elga50'' si ,,ynocentta'' si,,courvoisier''. Asa ca va citez:,, nu ai inteles mai nimic din ce am scris eu''.




Pai acele citate le stiu ....eu vorbesc de o modificare in statut impotriva legii....Eu asta tot zic si nu sa fiu trimis la citate din lege ca o stiu f bine....In fine , ai dreptate, nu dorim sa discutam in contradictoriu...eu am scris foarte detaliat o probleme cu care ne confruntam...legea o stiu demult....altii nu o stiu si doresc sa fie mai presus decat ea.
P.S eu am inteles foarte bine..doar ca am vrut niste lamuriri suplimentare de la cineva care ar fi de specialitate...
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2015
leventelev, utilizator

Alte discuții în legătură

Poate o adunare generala sa fie declarata nestatutara ? mihaelapohoata mihaelapohoata Poate o adunare generala sa fie declarata nestatutara daca in asociatie sunt 142 apartamente, din ei 31 nu au cerere de membru iar la adunare sunt prezenti 57 ... (vezi toată discuția)
Art. 25 alin.3 din legea 230/2007 ameliee ameliee Buna ziua, Avem in cadrul Asociatiei noastre o problema grava ce afecteaza buna functionare a Asociatiei si am convocat Adunare generala extraordinara ... (vezi toată discuția)
Votul majoritatii e mai presus de lege dragana dragana la o sedinta de bloc, votul majoritatii locatarilor (jumatate + 1) este mai presus de lege? De exemplu, mai mult de jumatate am votat ca plata tuturor ... (vezi toată discuția)