avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme uzufruct viager

Buna ziua! Acum ~1 an am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager, doamna respectiva fiind grav bolnava si avand nevoie de banuti pentru a putea sa-si plateasca medicamentele, internarile in spital, etc. In contract este stipulat clar ca respectiva este obligata sa plateasca toate cheltuielile aferente imobilului (gaz, curent, etc) PRECUM si cele de la intretinere. Toate bune si frumoase pana acum cateva luni cand am observat ca datoriile sale la intretinere incep sa creasca. Deja au ajuns la peste 1000 de lei (aproape dublu fata de pensia dumneaei) si tind sa cred ca vor creste in continuare. Intrebarea mea este, pot cere anularea uzufructului viager in aceste conditii?Oricum imi este greu sa fac un astfel de lucru insa e vorba de bani pe care dumneaei va spune ca nu ii are iar buni de plata vom fi eu si familia mea, ceea ce nu mi se pare corect. Intrucat nu se respecta una din conditiile contractului, pot cere in instanta anularea dreptului de uzufruct viager? Va multumesc pentru ajutor.
Buna ziua.
Vreți sa spuneți ca-i revine nodului proprietar cheluielile care au fost facute pentru reparații etc, nu pentru platile factirilor si intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plătește utilitățile și impozitul in cazul donației cu uzufruct? cyan cyan Dupa donarea unui apartament cu clauza de uzufruct viager trebuie schimbate contractele de furnizare utilități, ex. energie electrica, gaz, pe numele ... (vezi toată discuția)
Uzufruct DATSCH2010 DATSCH2010 1.Daca am mostenit o casa asupra careia exista o persoana care are drept de uzufruct viager, si nu este cluaza d eintretinere, sunt obligat la plata ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cu rezerva dreptului de uzufruct viager PasatGeorge PasatGeorge Bună ziua. Vă supun atenției următoarea speță: În anul 2008 am încheiat un contract de vânzare-cumpărare, prin care am devenit proprietar asupra ... (vezi toată discuția)