avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nelamurire

buna ziua ! de curand postul pe care eram angajat s-a desfiintat ( 01.aprilie.2009) - si nu a fost nici o gluma. am tot citit pe forumul d-voastra cam tot ce este legat de somaj, dat fiind faptul ca inca nu mi-am gasit ceva de munca pe placul meu, si tot am dat peste chestia care ma scoate din minti : eu inca nu mi-am depus actele pt somaj si tot vad ca fiecare spune ca " sa nu depaseasca perioada de 30 de zile de la concediere ". ce este cu aceasta perioada de 30 de zile ? adica din cele 9 luni de somaj de care beneficiam se scad cele 2 luni din urma (mai si iunie) si mai raman 7 sau ce ?
in speranta ca cineva o sa ma lamureasca si pe mine va multumesc anticipat .
toata stima , adrian.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:49, 10 Mai 2010
buna dimineata ! revin cu o problema. m-am angajat la o firma pe o perioada determinata de 3 luni, urmand ca dupa aceea sa transforme contractul in perioada nedeterminata, dar fiind in somaj acesta trebuie suspendat. cand am fost la ajofm mi s-au dat 2 foi de completat, una cu locurile vacante si una cu o instiintare de angajare. problema este cea cu locurile vacante; angajatorul nu a anuntat nr de locuri vacante inca de la inceputul angajarii mele, iar din aceasta cauza doamna de la ajofm nu poate sau nu vrea sa-mi suspende somajul (mi s-a spus ca e obligatorie aceasta anuntare si ca amenda pt angajator e de 5000 lei) iar eu nu pot sa dau cartea de munca la angajator pt ca sediul central e la bucuresti (cand imi suspenda somajul trebuie sa noteze si in cartea de munca banuiesc sau nu ? ) pt a nu ma complica prea tare. acum directorul de pe iasi mi-a spus ca locurile vacante au fost anuntate la bucuresti si cand ma duc la ajofm sa le spun ca am vazut anuntul pe net ( e valabila aceasta treaba sau trebuie neaparat ca locurile vacante sa fie anuntate pe iasi ?....dupa mintea mea asa trebuia). cum ar trebui sa procedez ? in ce consta aceasta anuntare a locurilor vacante ?
va multumesc pt amabilitatea dumneavoastra si sper ca nu v-am plictisit.
ps : alte amanunte sau raspunsuri pot sa le ofer dupa ce revin de la serviciu
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
SHELLman_baz, utilizator
1. Rugati pe cei de la AJOFM Iasi sa-i roage pe cei de la AMOFMB sa le trimita un fax cu "Situatia locurilor de munca vacante" transmisa de angajatorul dvs.
2. O fi asa de greu pentru functionarii astia sa gandeasca un pic si sa rezolve problema unui om care si asa este necajit ca nu are de lucru!!!
eu sper ca doamna de la ajofm sa nu ma intoarca iar la firma dupa acte...am sa vad eu zilele astea. si inca o intrebare : notificarea cu locurile vacante o sa-mi trebuiasca si atunci cand o sa fac cererea pentru cei 30 % din indemnizatia de somaj dupa ce semnez contractul pe perioada nedeterminata ? e bine sa fac o copie ?
1. Conform Legii 76/2002, angajatorii au obligatia de a anunta locurile vacante la AJOFM (in caz contrar sunt sanctionati cu amenda contraventionala).
2. Asadar nu este problema dvs. ca viitor salariat ci a angajatorului.
buna seara din nou ! revin cu aceeasi problema : sefii ma plimba pe drumuri, zic ca cei de la bucuresti nu au declarat locurile vacante si nu sunt de acord pt anuntarea lor de cei de la iasi.as avea si eu cateva intrebari :
1. ce este de facut ? eu cartea de munca nu am predat-o la noul loc de munca chiar daca a trecut mai bine de o luna de la angajare si ma tem sa nu faca figuri.colega de la contabilitate a spus ca nu e nici o problema cu intarzierea predarii cartii de munca, dar...nu stiu. toti zambesc si sunt veseli.
2. eu ce fac cand ajunge indemnizatia de somaj ? o primesc sau nu ? din cate am auzit banii oricum trebuie inapoiati daca ii iau !
3. pot sa primesc vreo amenda de la ajofm daca primesc indemnizatia de somaj si in acelasi timp sunt si angajat ?
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
SHELLman_baz, utilizator

Alte discuții în legătură

Angajare blareanabel blareanabel Buna ziua! Am o prietena care este in somaj,de cateva zile a fost la un interviu pt un loc de munca, angajatorul a trimis-o la AJOFM sa anunte ca si-a gasit ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj, drepturi someri! ERD ERD Buna ziua. Apelez din nou la sfaturile dvs f utile. Sunt in somaj de 2 luni. Daca ma angajez in perioada imediat urmatoare, in ce conditii mai pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Intrerupere somaj ochio ochio o persoana a venit din somaj la interviu pt angajare si a fost acceptat. pt a intrerupe somajul ,ii trebuie o adeverinta de la firma ca a fost angajat cu CIM ... (vezi toată discuția)