avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nelamurire

buna ziua ! de curand postul pe care eram angajat s-a desfiintat ( 01.aprilie.2009) - si nu a fost nici o gluma. am tot citit pe forumul d-voastra cam tot ce este legat de somaj, dat fiind faptul ca inca nu mi-am gasit ceva de munca pe placul meu, si tot am dat peste chestia care ma scoate din minti : eu inca nu mi-am depus actele pt somaj si tot vad ca fiecare spune ca " sa nu depaseasca perioada de 30 de zile de la concediere ". ce este cu aceasta perioada de 30 de zile ? adica din cele 9 luni de somaj de care beneficiam se scad cele 2 luni din urma (mai si iunie) si mai raman 7 sau ce ?
in speranta ca cineva o sa ma lamureasca si pe mine va multumesc anticipat .
toata stima , adrian.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:49, 10 Mai 2010
buna ziua din nou . mi-am gasit un nou loc de munca, dar trebuie sa plec fara preaviz (pot sta max o saptamana) si ma gandeam sa incerc o varianta : sa imi fac cerere de concediu pt 8 zile sa zicem de azi (ca exemplu) si maine pot sa le inmanez demisia mea ? se poate face lucrul acesta ? mai e si chestia ca toti cei care au plecat nu si-au primit toti banii cuveniti pt zilele de preaviz.
Puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor... in acest caz, nu se acorda preaviz.
din pacate nu se poate acest lucru. l-au incercat si altii dar sefii nu au fost de acord. eu vream sa stiu daca atunci cand sunt in CO pot veni sa-mi dau demisia si sa raman in continuare in CO
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
SHELLman_baz, utilizator
Da, este posibil acest lucru intrucat pe perioada preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare blareanabel blareanabel Buna ziua! Am o prietena care este in somaj,de cateva zile a fost la un interviu pt un loc de munca, angajatorul a trimis-o la AJOFM sa anunte ca si-a gasit ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj, drepturi someri! ERD ERD Buna ziua. Apelez din nou la sfaturile dvs f utile. Sunt in somaj de 2 luni. Daca ma angajez in perioada imediat urmatoare, in ce conditii mai pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Intrerupere somaj ochio ochio o persoana a venit din somaj la interviu pt angajare si a fost acceptat. pt a intrerupe somajul ,ii trebuie o adeverinta de la firma ca a fost angajat cu CIM ... (vezi toată discuția)