avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu probleme

acum doua luni mi-am dat demisia de la firma unde lucram ca sofer international de tir. pe scurt, cand am facut cu iei calculele cursei au incercat sa ma scoata lipsa 200l da motorina cu iei mam inteles la un consum de 26l la 100km plus 0,5 pe tona dar cand am venit din cursa ei au calculat 25% plus 0,5 pe tona si sirocoul (aeroterma camionului) modul de incalzire stationala a consumat in medie de 80l la cursa,la birouri spre uimirea mea au zis ca la iei din martie nu o mai pot folosi afara fiind sub 0grade. salariu trecut pe contractul de munca fiind de 1170ron au spus ca imi da doar 400ron "ca asa e la ei". am fost la itm si nimic . acum dupa doua luni primesc o scrisoare cu decizia la care atasata o foaie a4 cu scris de mana ca am sa platesc firmei 5000ron daune camionului niste senzori placute frana etc. dar eu la predarea camionului am samnat un alt proces verbal impreuna cu mecanicul precum ca e totul inregula iar foaia asta a aparut din senin #-o ...
ce e de facut unde sa mai depun plangere ??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 30 Mai 2015
Decizia de imputare este un document fara o baza legala.

Recuperarea prejudiciuuil se poate face:
- prin actiune in instanta
- prin acordul partilor in limita a 5 salarii minime brute pe economie... in acest sens avem dispozitiile art.254 alin.2 si 3 C.mun:
(3) In situatia in care angajatorul constata ca salariatul sau a provocat o paguba din vina si in legatura cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii.
(4) Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul partilor, conform alin. (3), nu poate fi mai mare decat echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părăsirea locului de munca din motive de legalitate MadalinMcd MadalinMcd Bună ziua, am lucrat la o societate de transport ca șofer de camion în comunitatea europeană, am fost obligat să conduc un camion cu toate documentele ... (vezi toată discuția)
Problema cu patronul IonelCristina IonelCristina Buna . As dori sa imi spuna cineva ce sa fac Acum 2 saptamani am avut un accident rutier in Belgia cu un autocamion , accidentul eu zic ca nu sa produs din ... (vezi toată discuția)
Fostul angajator mi-a blocat salariul. Catalinurda Catalinurda Buna ziua , Am o problema cu fostul angajator mai exact susține ca ma acționat penal pentru niște nedecontari din trecut care le-a observat acum după ... (vezi toată discuția)