avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Solicitare stabilire vizite in cadrul procesului de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Solicitare stabilire vizite in cadrul procesului de pensie alimentara

Situatia este urmatoarea:
Oana in urma cu ceva timp am avut o relatie buna cu mama copilului meusi, de la divortul din urma cu 4 ani, mi-am vazut copilul( 5 ani) in fiecare week-end cel putin 24 ore la mine acasa.

in urma cu putin timp situatia s-a schimbat radical iar fosta sotia a introdus o solicitare de majorare pensie alimentara ( desi pana acum i-am transferat eu personal in fiecare luna mai mult decat cei 25% legali) si imi interzice sa imi vad copilul.

sapt viitoare avem infatisare pentru pensie iar intrebarea mea este urmatoarea:

avand in vedere ca este vb de acelasi caz, pot solicita/ formula intampinare pentru a se pune i
Cel mai recent răspuns: nicu30 , utilizator 17:57, 3 Iulie 2009
Orice tata in fata instantelor din Romania este gata "condamnat" . Asta e problema doamna avocat.
Instantele nu sunt cazute de pe Marte , dar orice intrebare logica si-ar pune, pleaca de la ideea ca mama e mai egala decat tatal (ca si Dumneavoastra de altfel) . Adica de ce sa nu se intrebe "io-te-te si la aia! a platit omul pensie peste nivelul legal de buna voie si nesilit de nimeni timp de 4 ani, si totusi a deschis actiune de majorare pensie, si nici nu ii mai da voie sa isi vada copilul. Oare de ce? "

La acest tip de conflicte inutile si din care nu castiga nimeni (dar pierde copilul) s-a ajuns nu numai datorita mentalitatilor generalizate (si iata, nu e vorba numai de instante...) , ci si legii actuale care permite incredintarea in mod unic catre un singur parinte. Ca asa e la noi, copiii nostri is mai copiii decat cei din Franta, Anglia, Australia, SUA, Canada unde exista custodia comuna foarte bine reglementata, si prezumtia de la care se pleaca in astfel de procese este ca nimeni nu e mai potrivit de a da crestere si educare copiilor decat propii parinti natrurali, si ca un copil are in mod categoric nevoie de ambii sai parinti.
Dar ce stiu cei din alte tari , despre interesul copiilor ? Nimic! Ar trebui sa ia exemplul de la noi...

Multumesc custodie.comuna,

Nu are rost sa mai continuam. Doamna avocat are dreptate ca de fiecare data. De fapt in general mamele sunt victimele noastre, tatii, carora nu ne pasa de copiii nostri cum nu ne-a pasat nici de familie si am divortat pentru ca am vrut sa fim liberi, sa umblam dupa femei si sa mergem ca baietii la bere in fiecare dup-amiaza dupa serviciu.
noi suntem incapabili sa ne iubim in continoare proprii copiii din moment ce nu mai avem nici un fel de sentimente pentru mama, pentru ca noi suntem prin definitie incapabili sa avem sentimente.

Aceasta este realitatea in care traieste doamna avocat in acest caz cat si intreg sistemul juridic romanesc. Aceeasi atitudine a avut-o si avocata pe care am 'angajat-o' in cadrul procesului de divort. Probabil stiu domniile lor ceva din practica juridica B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ca nu las tatal sa vada copilul angi84 angi84 Buna ziua, Daca nu are hotarare judecatoreasca tatal, poate veni la usa mea cu politia sa imi dea amenda si sa il ia la el? Ma poate ajuta un avocat pro ... (vezi toată discuția)
Consiliere parinti la dgaspc irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua, Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta pentru schimbarea programului de vizita chivucristina1 chivucristina1 Buna ziua! Am si eu o problema pentru care va solicit atentia dumneavoastra. Sunt divortata de 8 ani si am un baietel de 11 ani. Copilul mi-a fost ... (vezi toată discuția)