Buna seara!
In urma unei plangeri contraventionale introdusă în contradictoriu cu intimata DIRECŢIA GENERALĂ DE POLIŢIE LOCALĂ SECTOR 6 BUCUREŞTI instanta a hotarat ca anulează procesul-verbal de contravenţie seria ... nr.... Respinge capătul de cerere privind restituire amenzii în cuantum de 195 de lei, ca fiind formulat împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Cu drept numai de apel, în termen de 30 zile de la comunicare, de competenţa Tribunalului Bucureşti – Secţia a II-a de Contencios Administrativ şi Fiscal.
Ma poate sfatui cineva cum pot face mai departe sa imi obtin banii inapoi?
Pentru mine e de neinteles cum se anuleaza procesul verbal, dar banii raman dati...
Am fost amendata si mi s-a ridicat masina desii era parcata sub incidenta senmului rutier care permitea parcarea; indiferent cum, procesul verbal nu cuprindea tot ceea ce trebuia sa cuprinda, motiv pentru care am cerut anularea. Dar banii...
Nimic nu vă dă dreptul să fiți ireverențioasă față de o atitudine benevolă și gratuită.
Am încercat să vă explic de ce instanța nu v-a acordat cheltuielile- pt.că alături de Poliție, trebuia să fi chemat în instanță și firma care v-a ridicat mașina, aceasta având calitate procesuală pasivă , deci fiind obligată în raportul cu d-voastră. Poliția nu v-a ridicat mașina ci doar v-a amendat-această amendă eventual o puteați solicita pârâtei Poliția.Pentru restul , calitatea o avea firma care v-a făcut necazul.
Îmi cer scuze pentru neatenție și promit că altă dată n-o să mai fac!!!!!!!!!!!!!!!
Imi cer scuze pentru agresivitate!
Se judeca separat anularea procesului verbal si recuperarea amenzii, si, anularea dispozitiei de ridicare si anularea taxei. La judecatorie s-a judecat doar prima parte. Am castigat anularea PV. Banii insa nu! Si asta nu inteleg: cui sa cer banii care s-au dus la bugetul statului? Acolo am platit, pentru ca asa a dispus politia. Dar din moment ce e anulat actul acre ma obliga sa platesc o suma de bani, nu e normal sa se dispuna returnarea acelei sume?
Vis a vis de anularea dispozitiei de ridicare - aceasta se va judeca la tribunal... Numai Dumnezeu stie cum ma voi descurca si acolo, fara avocat si fara o pregatire adecvata! Poate ca o sa reusesc sa imi recuperez banii. Nu am chemat in judecata firma care mi-a ridicat masina, pentru ca am citit pe net ca acesta spune ca a respectat dispozitia politiei. Corect! In plus, in caz ca as fi pierdut procesul as fi platit cheltuieli de judecata, iar asta chiar nu imi mai pot permite.
Dupa mintea mea politia e cea care mi-a adus un prejudiciu, a fcut-o din culpa, deci ea sa ma despagubeasca!
In fine, o sa vad cum fac apelul mai departe!
Multumesc pentru participare!
Imi pare rau ca spun asta, dar unii merita sa ia amenzi de genul...
Daca nu sunteti interesati de subiect sau nu cititi pe forumuri, veti pati evenimente neplacute. Va dau o informatie importanta: mircea badea a reusit sa bage in ilegalitate firma care ridica masini in sectorul 6! Daca erati curioasa sa cititi din cand in cand presa, aflati acest mic amanunt.
Eu, personal, am reusit sa anulez o amenda de 3000 (treimii) lei pentru o parcare considerata ilegala, la judecatorie,
Va urez succes in recuperarea banilor! (nu garantez ca-i primiti in 2 ani).
Nu e niciun cerc vicios. Cui platesti, aluia ceri, e atat de simplu.
Calitatea procesuala nu e o inventie romaneasca, asa incat nu cautati problema la poporul care trebuie. Ar fi culmea sa ma insele sotul meu si sa ma cert cu sotul alteia pentru asta.
E atat logic, dar si corect.
Unde ati platit banii? Acolo cautati cel pe care sa-l chemati in judecata pentru restituire.
Acum chemati statul, separat, in alt proces, caci lui i-ati platit banii.
Nu este corect sa chem o parte intr-un proces si apoi altul sa se trezeasca obligat la plata unor bani catre mine... fara sa fi avut sansa se se apere, sa spuna...
Drepturile omului se respecta, inclusiv prin asigurarea dreptului la aparare. Eu, una, nu vad sanse in apel.
135 de lei taxe judiciare... e ceva ce-mi scapa.
Nu cred ca e ceva pierdut, aveti sansa sa recuperati acei bani. Doar chemati in judecata pe cine trebuie.
Si... sfaturi bune sau proaste, sunt date din timpul si bunavointa unor oameni. Imi amintesc de acei cersetori care vor bani si te scuipa cand le dai o portocala.
Din pacate, asa este, niciun sfat concret.
Ati castigat la fond anularea procesului verbal. Asteptati sa vedeti daca nu face apel politia locala. Cel mai probabil va face. Puteti face si dvs si sa chemati in subsidiar primaria pt a fi obligata sa va restituie banii dati ca amenda si tot in acelasi proces sa chemati si firma de ridicari pt a va restitui banii perceputi pt un serviciu (si pe care i-ati platit). Banii i-ati dat in baza unui proces verbal nul din incompetenta sau din abuz (trebuie de stiut motivul pt care a fost anula PV, adica eroare materiala sau interpretarea legislatiei in mod eronat de catre cei care trebuiau sa o aplice) fapt dovedit de instanta.
Dvs aveti de recuperat banii de la primarie (amenda) si de la firma de ridicari. Cu politia locala nu mai aveti nicio treaba.
S-ar putea ca in apel sa va respinga cele 2 capete de cerere prin care chemati primaria si firma de ridicari dar sa ramana valabila anularea procesului verbal.
Puteti astepta ca hotararea sa ramana definitiva, asta daca nu o ataca cu apel politia locala.
Daca hotararea ramane definitiva, in baza ei si a chitantei cu care ati platit veti deschide un proces impotriva primariei pt ca sa va recuperati banii de amenda si un alt proces impotriva firmei de ridicari pt a recupera banii de la ei in baza facturii emise a chitantei si a hotararii din care rezulta nulitatea procesului verbal.