avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere contraventionala admisa, recuperare amenda
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere contraventionala admisa, recuperare amenda

Buna seara!
In urma unei plangeri contraventionale introdusă în contradictoriu cu intimata DIRECŢIA GENERALĂ DE POLIŢIE LOCALĂ SECTOR 6 BUCUREŞTI instanta a hotarat ca anulează procesul-verbal de contravenţie seria ... nr.... Respinge capătul de cerere privind restituire amenzii în cuantum de 195 de lei, ca fiind formulat împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Cu drept numai de apel, în termen de 30 zile de la comunicare, de competenţa Tribunalului Bucureşti – Secţia a II-a de Contencios Administrativ şi Fiscal.

Ma poate sfatui cineva cum pot face mai departe sa imi obtin banii inapoi?
Pentru mine e de neinteles cum se anuleaza procesul verbal, dar banii raman dati...
Am fost amendata si mi s-a ridicat masina desii era parcata sub incidenta senmului rutier care permitea parcarea; indiferent cum, procesul verbal nu cuprindea tot ceea ce trebuia sa cuprinda, motiv pentru care am cerut anularea. Dar banii...

Cu multumiri!
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2015
Raluca1771, utilizator
Va multumesc pentru informatii!
Voi folosi ceea ce mi-ati sugerat dvs in infatisarea de la tribunal.
Multumesc doamnei moderator pentru mesjele sterse!
Aveti dreptate, am incalcat regulile!
In orice caz este de apreciat ca luptati impotriva acestor abuzuri. Eu unul nu cred ca mai aveam nervi sa ma duc cu ei in instanta. Probabil inghiteam hapul, ma simteam si mai umilit de autoritati decat sunt acum si ma revarsam cine stie pe ce cale, cu alta ocazie.

Ridicatul masinilor este in opinia mea, exact ce stim noi romanii sa facem cel mai bine, sa sarim dintr-o extrema intr-alta. Si anume sa "reparam" o ilegalitate cu alta si mai mare, pentru ca orice s-ar spune, era limpede inca de la inceput ca aceasta metoda tocmai a deschis calea catre mari abuzuri. Nu era mai simplu sa se lipeasca, asa cum am vazut in alte tari, un abtibild foarte greu de indepartat (nici cu racleta nu se poate da jos cu una cu doua) in care este scris ca ai fost amendat pentru parcare neregulamentara ? Cu poze, cu tot tacamul. Amenzile acestea nu sunt date de Politie din cate stiu, ci de autoritatea locala, respectiv de Primarie. Sunt si orase in care se practica ridicatul masinilor, dar acolo unde nu se pune problema de abuzuri, pentru ca autoritatile au stiut cum sa-si castige respectul comunitatii. Am vazut avertisment (fara amenda) lipit pe geamul unei masini, in Germania, pentru ca aceasta nu era parcata paralel cu marcajul de pe asfalt, ci oarecum neglijent, cam in diagonala. Asa cred ca ar trebui sa se aplice si la noi sanctiunile, gradual, cu un minim discernamant, sa convinga autoritatile ca sunt cu adevarat interesate de modul cum se parcheaza, ci nu de a-si pandi musteriii.... ca "sa-i arda" !
Multumesc pentru ca ma aprobati!
Imi dati energie pentru mai departe!
Sa stiti ca am mers in instanta, fara avocat, dar cu convingerea ca am dreptate, cu stres si emotii, PENTRU CA AM NEVOIE DE BANII ACEIA pe care i-am dat.
Altfel as fi inghitit hapul, asa cum bine spuneti...
Va sfatuiesc sa faceti apelul urgent, daca mai sunteti in termen. Dispozitivul instantei de fond este de-a dreptul aberant, asta daca d-voastra ati citit sau postat corect. Daca se anuleaza un act de sanctionare, toate dispiozitiile cuprinse in acesta sunt nule. Un act declarat nul nu are cum sa contina dispozitii valide. SUCCES!

Alte discuții în legătură

Cum recuperez o amenda platita deja? Ruxu Ruxu Buna ziua! Sotul meu a primit o amenda din cauza parcarii intr-un loc privat, dar care nu avea popicul ridicat. A platit amenda, dar apoi a si contestat ... (vezi toată discuția)
Proces castigat cu brigada rutiera antidote antidote Buna seara Brigada de Politie Rutiera impreuna cu firma ILCOR mi-au ridicat masina din Sectorul 6, actiune in urma careia am fost amendat cu 120 lei, mi ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa ridicare masina ariana26 ariana26 In urma unui proces de plangere contraventionala impotriva politiei si a firmei de ridicari auto ILCOR am obtinut ca solutionare anularea procesului verbal ... (vezi toată discuția)