avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere contraventionala admisa, recuperare amenda
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere contraventionala admisa, recuperare amenda

Buna seara!
In urma unei plangeri contraventionale introdusă în contradictoriu cu intimata DIRECŢIA GENERALĂ DE POLIŢIE LOCALĂ SECTOR 6 BUCUREŞTI instanta a hotarat ca anulează procesul-verbal de contravenţie seria ... nr.... Respinge capătul de cerere privind restituire amenzii în cuantum de 195 de lei, ca fiind formulat împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Cu drept numai de apel, în termen de 30 zile de la comunicare, de competenţa Tribunalului Bucureşti – Secţia a II-a de Contencios Administrativ şi Fiscal.

Ma poate sfatui cineva cum pot face mai departe sa imi obtin banii inapoi?
Pentru mine e de neinteles cum se anuleaza procesul verbal, dar banii raman dati...
Am fost amendata si mi s-a ridicat masina desii era parcata sub incidenta senmului rutier care permitea parcarea; indiferent cum, procesul verbal nu cuprindea tot ceea ce trebuia sa cuprinda, motiv pentru care am cerut anularea. Dar banii...

Cu multumiri!
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2015
Raluca1771, utilizator
Doamnelor, eu nu cred ca e cazul sa va inflamati. In fond citim si noi, altii decat cei in cauza si am vrea sa intelegem, sa stim cum ne aparam de astfel de neplaceri. Este greu de inteles pentru mine, de exemplu, cum e posibil ca cineva, indiferent cum se numeste acela (politia, musafirii, nu conteaza) sa ma oblige sa platesc o suma de bani pe baza unui document (proces verbal, factura, nu conteaza) iar cand justitia anuleaza acel document, eu sa raman (si...) cu banii dati. Ma refer aici strict la amenda data de Politie. In ceea ce priveste firma respectiva, iar imi este neclar un lucru. Acei oameni fac absolut tot ce le zice Politia, fara sa treaca putin prin filtrul gandirii lor ? Si daca Politia le spune sa-mi ia masina din curtea proprie, ei se prevaleaza de faptul ca asa le-a zis politistul ? Curios. Nu cred ca e normal, oricat ar fi de interesati sa incaseze un ban. Bref: Politia face vreo dispozitie scrisa catre "ridicatorul de masini" ? Sau pur si simplu dispune verbal. Sau cum ?
Politia considera ca stationezi neregulamentar (in cazul meu stationat sub incidenta unui indicator rutier care permitea parcarea), scrie o dispozitie de ridicare auto, cheama firma de ridicari auto si gata, nu mai ai masina. Si o iei dupa ce platesti de te usuca: 673 ca sa iti iei masina imediat, ca daca nu mai dai si altii. Plus amenda pe care ti-o trimite prin posta, 195 in cazul meu (?!)
Am obtinut anularea procesului verbal pentru ca politia a gresit in completare... e complicat. Fara avocat iti cam prinzi urechile in legi si paralegi... Am studiat legile punct cu punct si siturile cu dl. avocat Piperea...
Pentru dispozitia de ridicare politia a vrut un alt proces la tribunal, asa ca astept o alta citatie. Cred insa ca voi castiga, pentru ca deja au fost declarate ilegale hotararile de consiliu pe baza carora se ridicau autoturismele.
Ideea e ca am platit si taxe judiciare pe care nu mi le mai restituie nimeni... Plus ca pentru fiecare suma de bani astept luni de zile. Cand m-au obligat sa le dau banii din cauza unui politai incompetent... a fost rapid. Eu as fi vrut pe el sa il oblige la plata, ca sa nu mai faca necazuri si altora!
Am aflat si eu astazi ca dupa ce devine hotararea definitiva si irevocabila pot sa cer inapoi banii de pe amenda de la directia impozite si taxe... O mica victorie in viitor, sper!

Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2015
Raluca1771, utilizator
Nu are relevanta motivul anularii in instanta a procesului-verbal de contraventie.
Sfatul a fost concret: actionati in instanta statul. Cel caruia i-ati platit amenda (pe care puteati sa nu o platiti). Primaria nu poate sta ca parat in acest dosar.
Taxele judiciare se recuperau daca le-ati fi solicitat.
Pentru dispozitia de ridicare era normal sa se disjunga, la o prima vedere. Nu ca a dorit politia... temeiurile de drept invocate in cele doua capete de cerere sunt diferite, paratii sunt diferiti, asa incat nu vad necesitatea conexarii. Sunt cereri separate, dosare separate.
Intervenţie moderator

@ Raluca1771: Vă aduc la cunoştinţă pct. 2.1 şi pct. 2.2 din regulamentul de postare precum şi faptul că proxima încălcare a lor vă aduce un avertisment.
2.1. Nu jigni ceilalti participanti la discutie si utilizatorii forumului in general. Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu iti scuza comportamentul. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat. (...)
2.2. Sunt interzise: atacul la persoana, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator, trolling-ul, hartuirea si mesajele menite sa provoace ceilalti useri. (...) O astfel de atitudine duce la stergerea mesajului si poate atrage avertizarea utilizatorului sau chiar banarea temporara / permanenta.

@ Persoanelor nemulţumite de răspunsurile primite în Forum: Vă aduc şi dvs. la cunoştinţă o prevedere din regulamentul de postare în Forum, precum şi faptul că sunteţi liberi să solicitaţi informaţii contra cost de la orice cabinet de avocatură. Acolo puteţi să emiteţi pretenţii, aici aceste pretenţii sunt neregulamentare.
Consultantii care participa la discutii in forum o fac voluntar, fara a fi motivati in vreun fel de Avocatnet.ro. De aceea, trebuie sa intelegeti ca nimeni nu este obligat sa raspunda intrebarii dumneavoastra si, cu atat mai mult, nu va putem garanta un raspuns complet, corect si de actualitate. Trebuie sa discerneti singur in ce masura raspunsurile primite va pot ajuta in cazul supus dezbaterii.

Reamintesc tuturor faptul că respectarea regulamentului de postare în Forum este o obligaţie.

Gabriela Pintea
stimata doamna, puteti intoduce o noua actiune impotriva politiei avand urmatorul capat de cerere:obligati parata la repararea prejudiciului material cauzat prin emiterea dispozitiei de ridicare a autoturismului cu nerespectarea reglementarilor incidente in aceasta materie;iar ca temei de drept:art.1349, 1357, 1381, 1385, 1386 Cod Civil-o actiune in pretentii introdusa impotriva politiei , urmand ca aceasta sa fie obligata la plata tarifului de ridicare cu titlu de daune.

Alte discuții în legătură

Cum recuperez o amenda platita deja? Ruxu Ruxu Buna ziua! Sotul meu a primit o amenda din cauza parcarii intr-un loc privat, dar care nu avea popicul ridicat. A platit amenda, dar apoi a si contestat ... (vezi toată discuția)
Proces castigat cu brigada rutiera antidote antidote Buna seara Brigada de Politie Rutiera impreuna cu firma ILCOR mi-au ridicat masina din Sectorul 6, actiune in urma careia am fost amendat cu 120 lei, mi ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa ridicare masina ariana26 ariana26 In urma unui proces de plangere contraventionala impotriva politiei si a firmei de ridicari auto ILCOR am obtinut ca solutionare anularea procesului verbal ... (vezi toată discuția)