avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere contraventionala admisa, recuperare amenda
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere contraventionala admisa, recuperare amenda

Buna seara!
In urma unei plangeri contraventionale introdusă în contradictoriu cu intimata DIRECŢIA GENERALĂ DE POLIŢIE LOCALĂ SECTOR 6 BUCUREŞTI instanta a hotarat ca anulează procesul-verbal de contravenţie seria ... nr.... Respinge capătul de cerere privind restituire amenzii în cuantum de 195 de lei, ca fiind formulat împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Cu drept numai de apel, în termen de 30 zile de la comunicare, de competenţa Tribunalului Bucureşti – Secţia a II-a de Contencios Administrativ şi Fiscal.

Ma poate sfatui cineva cum pot face mai departe sa imi obtin banii inapoi?
Pentru mine e de neinteles cum se anuleaza procesul verbal, dar banii raman dati...
Am fost amendata si mi s-a ridicat masina desii era parcata sub incidenta senmului rutier care permitea parcarea; indiferent cum, procesul verbal nu cuprindea tot ceea ce trebuia sa cuprinda, motiv pentru care am cerut anularea. Dar banii...

Cu multumiri!
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2015
Raluca1771, utilizator
Aici aveti o sentinta prin care a fost anulat procesul verbal de contraventie de ridicare a masinii si totodata obligata Politia rutiera la restituirea catre petenta a sumei de 500 lei drept despagubiri. Si mi se pare firesc si normal. Cine a gresit ala sa plateasca. Politia n-are decat sa se indrepte si sa-si recupereze banii de la agentul care a dat amenda fara sa cunoasca legea. Si sa-l instruiasca mai bine, ori sa-l dea afara.

[ link extern ]

Aici de asemenea instanta obliga Politia comunitara (actualmente locala) la restituirea catre reclamanta a sumei de 868 lei care au fost platiti pentru a-si recupera masina. Deci, acelasi lucru: agentul a gresit, el sa plateasca. Va doresc succes.

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Felicitari, este un prim pas insa nu fiti atat de sigura ca politia nu va ataca hotararea. De regula, institutiile publice uziteaza de toate caile de atac. Banii inapoi ii puteti cere abia dupa ramanerea definitiva a hotararii insa am opinia ca politia va ataca sentinta de la fond si va spun asta nu pentru a va descuraja ci pentru a fi pregatita si pentru aceasta varianta. Oricum, prin anularea pvcsc-ului la fond, sunteti cu un pas inainte. Cat despre cererea in despagubiri, pentru a va fi admisa, acestea trebuie sa fie si dovedite. Succes!
Depinde ce s-a solicitat. In hotararea aratata s-au cerut acele cheltuieli nu sa se restituie, ci ca prejudiciu.
Da, se poate, insa trebuie facut de la bun inceput asa, trebuie argumentat, probata culpa. In esenta, se merge ca agentul a gresit si a provocat un prejudiciu ce trebuie reparat.
Un act de constatare anulat nu mai produce efecte. Prin urmare este evident ca o amenda aplicata printr-un act anulat de instanta, indiferent de ceea ce s-a cerut, presupune neplata amenzii (daca nu s-a achitat inca) sau restituirea pana la ultimul leu a ceea ce s-a achitat cu titlu de amenda.
Este evident, dar daca nu se restituie de buna voie nu prea aveti cum executa.

Alte discuții în legătură

Cum recuperez o amenda platita deja? Ruxu Ruxu Buna ziua! Sotul meu a primit o amenda din cauza parcarii intr-un loc privat, dar care nu avea popicul ridicat. A platit amenda, dar apoi a si contestat ... (vezi toată discuția)
Proces castigat cu brigada rutiera antidote antidote Buna seara Brigada de Politie Rutiera impreuna cu firma ILCOR mi-au ridicat masina din Sectorul 6, actiune in urma careia am fost amendat cu 120 lei, mi ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa ridicare masina ariana26 ariana26 In urma unui proces de plangere contraventionala impotriva politiei si a firmei de ridicari auto ILCOR am obtinut ca solutionare anularea procesului verbal ... (vezi toată discuția)