Buna seara!
In urma unei plangeri contraventionale introdusă în contradictoriu cu intimata DIRECŢIA GENERALĂ DE POLIŢIE LOCALĂ SECTOR 6 BUCUREŞTI instanta a hotarat ca anulează procesul-verbal de contravenţie seria ... nr.... Respinge capătul de cerere privind restituire amenzii în cuantum de 195 de lei, ca fiind formulat împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Cu drept numai de apel, în termen de 30 zile de la comunicare, de competenţa Tribunalului Bucureşti – Secţia a II-a de Contencios Administrativ şi Fiscal.
Ma poate sfatui cineva cum pot face mai departe sa imi obtin banii inapoi?
Pentru mine e de neinteles cum se anuleaza procesul verbal, dar banii raman dati...
Am fost amendata si mi s-a ridicat masina desii era parcata sub incidenta senmului rutier care permitea parcarea; indiferent cum, procesul verbal nu cuprindea tot ceea ce trebuia sa cuprinda, motiv pentru care am cerut anularea. Dar banii...
Da, sunt in termen 30 de zile de la pronuntre, adica pana pe 21 iunie.
Fac apel, daca asa ma sfatuiti, stiti mai bine decat mine!
Multumesc tare mult! La motivari pot sa spun ceea ce mi-ati scris? Ar fi o motivare de drept, sau de fapt?
In drept va motivati cererea pe art.466 – 471 Cod proc.civ. In fapt, povestiti tot ceea ce vi se pare netemeinic sau nelegal si da, putet folosi ceea ce vi se pare ca va poate ajuta. Suma o veti putea recupera doar dupa ramanerea definitiva a hotararii, adica dupa pronuntarea instantei de aopel si in conditiile in care hotararea va este favorabila. SUCCES!
Nu. Exista un principiu in drept care spune ca nimeni nu-si poate inrautati situatia in propria cale de atac. Se poate insa schimba atat in rau cat si in bine daca face apel si partea adversa, ceea ce este aproape sigur. Oricum, facand apel atat dumneavoastra cat si partea adversa, pozitia d-voastra este mai privilegiata, deoarece puteti sa exprimati si cereri. In schimb, daca face apel partea adversa, puteti doar sa va aparati.
Buna ziua.Daca amenda platita intra in bugetul de stat, si aveti o hotarare definitiva ,nu puteti depune o cerere de restituire a amenzii la ANAF? Daca nu va restituie suma,atunci ii puteti sa-i actionati in judecata.Cand ati contestat amenda trebuia chemat in judecata si ANAF ( FISC local).
In ceea ce priveste atitudinea ireverentioasa , oare semnul ! repetat de 14 ori nu s-ar putea inscrie tot la ireverentios ? Ati devenit " agresiva verbal " fiindca cei care dau amenzi si v-au adus in pragul disperarii.
in ceea ce priveste faptul ca in calea de apel , apelantul nu isi irautateste situatia ,aceasta este discutabil Sunt cazuri atat pe penal cat si pe civil, in care partii apelante a pierdut ce a castigat.