avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procesul de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procesul de divort

dupa ce se pune stampila , irevocabil,pe actul de divort,cate zile mai tr sa astept pt a-mi reface acteale?
Cel mai recent răspuns: grigorascu_mariana , utilizator 14:12, 13 Iulie 2009
imediat dupa ce aveti hotararea definitiva si irevocabila, puteti demara formalitatile pentru intocmirea actelor.
Daca in termen de 30 de zile partea adversa nu a declarat apel impotriva hotararii primei instante, partea interesata legalizeaza respectiva hotarare neapelata chiar prima zi dupa implinirea termenului de 30 de zile si dupa aceea se poate prezenta la serviciul comunitar de evidenta populatiei pentru a i se elibera un nou act de identitate, in conformitate cu ceea ce a decis instanta. O copie legalizata se lasa la aceasta institutie.
buna ziua,sunt recasatarita de 6 ani dar suntem impreuna de 8 ani, fiecare are cate 2 copii din prima casatorie (copiii mei locuiesc cu noi) din timpul casatoriei nu a mai rezultat nici un copil. la inceputul casatoriei am cumparat o casa prin credit ipotecar , dupa ceva vreme am achitat creditul casei ridicandu-i-se ipoteca, acum 3 ani am construit o vila in curtea socrilor care locuiesc intr-o com. apropiata,unde desi am folosit bani numai din veniturile noastre, credite, am facut-o pe numele socrilor, sotul meu spunand ca o so trecem pe numele nostru la anul. pentru a construi vila am ipotecat casa in care locuiam (din mun. rosiorii de vede) si am mai facut la tara un garaj si gard zidit pt toata curtea. din C.A.R. am cumparat un loc de casa pentru care deocamdata nu avem decat o chitanta de mana. acum ca a terminat de platit pensia alimentara pentru copiii lui care au impinit 25 de ani (ultima luna a fost iunie 2009) vrea sa ne despartim, nu vrea sa vindem casa ipotecata, dar nici nu vrea sa plateasca parte din rata care este de 1000 RON si doreste ca aceasta casa sa o ia banca ,spunand ca el are unde sa se duca. creditul este facut pe numele lui, dar eu sunt coplatitor. ce as putea face in acesta situatie, pt ca nu pot plati singura toata rata caci am in intretinere pe cei doi copii ai mei care sunt la liceu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incepere divort DM DM Salut sunt nou pe aici , am o problema cu tata care o bate o mama .Mama are un certificat medico-legal de vro 8 ani , in primul rand as dori sa stiu dupa cat ... (vezi toată discuția)
Despre divort si drepturi. tundyuta tundyuta Buna ziua ! As dori si eu niste sfaturi pt fratele meu , care a intentat divort. Motivele sunt multe, dar pe scurt va spun cum stau lucrurile. Draga lui sotie ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca in caz de divort prin comun acord ContSters293073 ContSters293073 Buna ziua, Pe 30 aprilie am avut termenul final pt divort prin acord comun.Tin sa precizez faptul ca am fost casatorita timp de 7 ani si din casatorie a ... (vezi toată discuția)