avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de furt calificat la 16 ani pe nedrept!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de furt calificat la 16 ani pe nedrept!

Buna ziua! La varsta de 16 ani sunt acuzat de furt calificat de la persoana fizica ,obiectu este un telefon mobil. Eu nu sunt vinovat , in declaratii am negat ca am facut asa ceva ,dar domnii politisti au spus ca mint ! acum am aproape 18 ani si nu mi-a venit instiintare acasa cum ca s-a finalizat "infractiunea" ,credeti a e in "stand by" ?Se poate sa-mi apara in cazier ? O sa primesc amenda? Credeti ca s-a terminat de nu am mai fost citat? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2009
Kevin200, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters73571 , utilizator 22:58, 8 Iulie 2009
Se poate demonstra cu dovezi ca nu dmv ati furat telefonul?...
In urma cu 2 ani a avut loc cercetarea penala pentru fapta respectiva ? Dupa atata timp, cred ca trebuia sa aiba loc finalizarea cercetarii penale. Il puteti cauta pe politistul care v-a convocat in urma cu 2 ani si sa cereti relatii cu privire la dosar.
Va faceti gtiji degeaba.Sau nu oferiti toate datele problemei.Din prezentare nu rezulta o solutie si nici pina in ce faza sa desfasurat cercetarea.De la acuze si pina la dovedirea lor este un proces...:)
De la varsta de 16 ani , raspundeti penal.
De ce ati ramas in pasivitate si n-ati dat nici un fel de atentie evenimentelor intamplate ?Au fost efectuate acte de cercetare , iar prin participatia dumneavoastra la buna infaptuire a actului justitiar , adevarul ar fi iesit la iveala....
Chiar vinovat sa fi fost , exista cirumstante atenuante care confera savarsirii infractiunii un grad de pericol social redus al infractiunii....
O justa organizare a apararii in mod cert va ajuta , faptul ca negati un anumit eveniment nu inseamna ca acesta nu s-a produs si nu vor exista niste consecinte ale acestuia.
Asumati-va cele intamplate si actionati in favoarea dumneavoastra.
Interesati-va ce solutie s-a dispus in aceasta speta.Succes.
Am incercat sa vad daca s-a finalizat ancheta ,dar am renuntat pe motiv de birocratie . Nu mai stiu nici cum il cheama pe politistul care mi-a luat declaratiile. Are si un "martor" cel care ma acuza pe care nu l-am vazut niciodata ,nu stiu de unde a isit ! Are dreptul sa ma trimita in judecata ? Daca se va intampla asta o sa apara in cazier ?

Alte discuții în legătură

Accident de munca- dosar penal- chemat la audiere in calitate de martor misu1972 misu1972 Buna ziua, in data de 14.02.2016, in cadrul societatii unde lucrez a avut loc un accident de munca soldat cu accidentarea grava a unui muncitor. Acesta a ... (vezi toată discuția)
Furt ceas petrecere deconiniho10 deconiniho10 Buna Ziua. Am fost invitat de catre un prieten la ziua lui. Acesta a facut un gratar si am mers mai departe de acolo la un apropiat de al lui. (am fost cam ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare tomi_mithos tomi_mithos in urma cu circa 5 ani,conducand un autoturism,neavand permis de conducere aflandu ma si in stare de ebrietate,am avut un accident,in urma procesului am fost ... (vezi toată discuția)