avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea 67/2006
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea 67/2006

Buna.Revin pe forum cu un nou subiect
Multumesc anticipat pentru intelegere.
E posibil ca de 2-3 saptamani firma sa aiba alti patroni fara ca noi ,salariatii, sa nu stim?
Am citit Legea 67/2006,art.12-salariatii sunt anuntati cu 30 zile inainte de transfer
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:00, 28 Februarie 2013
Nu este vorba despre un c.i.m. nou ... Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.

Atat cedentul cat si cesionarul au obligatia sa completeze registrul general de evidenta al salariatilor cu elementele prevazute la art. 3 din H.G. nr. 500/2011 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor, modificata si completata.

Cedentul, in campul “temei incetare contract” va selecta “alt temei” – incetare conform art. 173 din Codul Muncii. De asemenea, in campul “explicatie temei incetare” se mentioneaza ca transferul este efectuat potrivit art. 173 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, modificata si completata.

Cesionarul, in campul “data incepere activitate“ va inscrie data efectiva a transferului efectuat potrivit art. 173 din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, modificata si completata. De asemenea, se pot face mentiuni in campul “alte detalii / informatii contract “ despre transferul efectuat potrivit art. 173 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, modificata si completata

In aceasta situatie , HG nr.500/2011 nu face nicio referire expresa la termenul de transmitere a revisal-ului ... prin urmare, pot fi incidente prevederile art.4 alin.2 din Hg nr.500/2011 referitoare la termen.
Si totusi, dupa parerea dvs, cand ar trebui introdusi in revisal angajatii de catre cesionar? (facand referire la speta de mai sus - cand data transferului ar fi spre exemplu 1 martie)
multumesc!
La data de 01.03.2013 ....
Multumesc inca o data pentru promptitudine dle freeelis.

Inca o intrebare as avea: Speta e mai complicata deoarece cesionarul e o companie straina care detine un srl in tara, iar angajatii cedentului vor fi transferati pe statul de plata al acelui srl. Ce document ar trebui sa aiba srl-ul la baza transferului, emis de cine?
Trebuie incheiat un contract pe baza caruia s-a realizat transferul .. Transmiterea drepturilor si obligatiilor cedentului catre cesionar se realizeaza ope legis, conditia necesara constituind-o realizarea valabila a insasi operatiunii juridice de transfer a intreprinderii, unitatii sau unor parti ale acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare cim monicalirca monicalirca Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema - cum se inregistreaza in Revisal un CIM cesionat? Adica un angajator, de comun acord cu salariatul, ... (vezi toată discuția)
Incetare cim dany2005 dany2005 Va explic pe scurt dintr-o unitate cu personalitate juridica care avea o structura arondata de curand s-au facut doua unitati cu personalitate juridica, urmand ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in cazul transferului de activitate conform l.67/2006 Florin Dragomir Florin Dragomir Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, ce se intampla cu salariatii aflati in concediu medical in cazul transferului de afacere, respectand prevederile ... (vezi toată discuția)