avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare

Buna ziua,
Am o nelamurire, va rog sa ma ajutati cu un sfat > Sunt casatorita de un an de zile. Dar nu asta este problema. Sotul meu era divortat de 6 ani pana la data casatoriei noastre. Din urma primei casatorii are 2 copii, acum in varsta de 14 ani si respectiv 10 ani.In urma divortului a obtinut custodia copiilor. Mama lor, a fost obligata la divort la plata pensiei alimentare pe minimul valorii existente. Mentionez ca nu a platit nici macar o luna pensie alimentara pentru cei doi copii... si de la divort au trecut 6 ani!. Aceasta persoana, motiveaza neplata pensiei pe motivul ca nu lucreaza si nu are nici un venit.Este apta de munca doar are numai 37 ani acum. Doresc sa stiu daca acesti copii au drept la pensia alimentara din partea mamei lor naturale, chiar daca aceasta din urma nu lucreaza.Sotul doreste ca fosta sotie sa-si achite obligatiile fata de copii, dar nu vrea sa o bage la inchisoare. Care sunt modalitatile de a obtine acest drept pentru copii..
Tribunalul municipiului Bucuresti,decizia nr.412/1990(culegere de decizii pe anul 1990 p.40);Tribunalul Suprem,decizia nr.2108/1975,Culegere de deciziii 1975,p.162;decizia nr.2188/1977,Culegere de decizii 1977 p.119;sa
Vazand aceasta discutie pe o problema de pensie de intretinere, stabilita de o instanta, de ce trebuie sa se discute pe forum acest aspect? Mai corect ar fi sa se discute despre respectarea prevederilor Legii nr. 272/2004! Aco;lo este problema: nu se respecta legea!
tudorioan a scris:

Vazand aceasta discutie pe o problema de pensie de intretinere, stabilita de o instanta, de ce trebuie sa se discute pe forum acest aspect? Mai corect ar fi sa se discute despre respectarea prevederilor Legii nr. 272/2004! Aco;lo este problema: nu se respecta legea!

de ce trebuie sa se discute pe forum acest aspect? :O
D'aia, pentru ca exista! =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara razvan38 razvan38 Sunt exceptia de la regula.Adica dupa divort fata care acum are 15 ani mi-a fost incredintata mie deoarece autoritatea tutelara si chiar fata a ales sa stea cu ... (vezi toată discuția)
Divort si custodia copilului IlieGeorgiana IlieGeorgiana Buna ziua, Sotul meu a parasit domiciliul in anul 2005 si a plecat in Italia. Din aceasta casatorie a rezultat o fetita, care acum are varsta de 11 ani, sotul ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare magika2002 magika2002 Buna ziua, am divortat in 2011, prin sentinta minorul mi-a fost incredintat mie, fostul sot a platit pensia alimentara regulat cam in primii 3 ani, apoi a ... (vezi toată discuția)