avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda

Buna ziua,

Am intalnit un agent de circulatie tare nervos si m-a amendat cu 945 RON(cauciucuri pe spate cam uzate, trusa sanitara necorespunzatoare, lipsa stingator de incendiu etc.). Nu am semnat procesul verbal, el a plecat in masina politiei si dupa putin timp mi-a aruncat in masina copia de pe procesul verbal si documentele mele si a plecat.
Am vazut ca totusi ar fi un fel de semnatura sau ceva linii la acea rubrica, oricum eu nu am semnat.
As vrea sa fac o contestatie si pentru asta as avea cateva intrebari:
1) - Contestatia se depune la judecatoria de unde apartine organul de politie care m-a amendat?
2) - Daca pierd procesul, voi fi nevoit sa platesc amenda integral?
Nu are rost sa incurc un avocat cu asemenea problema, nici nu cred ca m-ar lua cineva in seama pentru atatia bani, din acest motiv solicit sprijinul dumneavoastra.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 21:31, 12 Iunie 2015
Asta cu aruncatul actelor e un abuz .Degeaba e e nervos ,are obligatia sa se poarte civilizat .
Termenul inmanare insamna a preda un obiect in mana cuiva . Acest aspect ('inmanarea') nu cred ca va pica cu tronc superiorului/superiorilor agentului .
Prin semnarea unui PV ,nu se recunoaste tot ce e mentionat acolo ;in plus este o rubrica in PV in care contravenientul i-si poate exprima parerea -trebuia complectata cu ' nu recunosc' .
Linia din PV poate fi justificata de agent prin faptul ca nu a-ti vrut sa semnati/asemanator .
Cum a constatat agentul faptele pt care v-a sanctionat ? cauciucurile le-a masurat cu lera de adancime? trusa sanitara necorespunzatoare?
PV de contraventie se bucura de premisa de legalitate ,dvs trebuie sa demonstrati ca faptele nu sunt tocmai asa cum scrie acolo .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare amenda contraventionala pentru perturbarea linistii publice oprescu_iulian oprescu_iulian Buna ziua, Ieri seara am primit o amenda pentru perturbarea linistii publice. Eram in parcarea unui magazin, parcare ce era goala impreuna cu un prieten. ... (vezi toată discuția)
Daca pierd un proces mai pot sa platesc jumatate din amenda sau nu? marshall_balance marshall_balance Am luat amenda 500 RON (sau 250 in 48 ore) pt aruncarea unei tigari pe jos, am facut contestatie. Azi am fost la tribunal sa ma uit in condica de ieri (cand ... (vezi toată discuția)
Plata amnezii rutiere in 48 de ore kid_vova kid_vova Am fost oprit de Politia Rutiera pentru nerespectarea culorii semaforului si neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni, mi-a fost retinut permisul pentru ... (vezi toată discuția)