Am intalnit un agent de circulatie tare nervos si m-a amendat cu 945 RON(cauciucuri pe spate cam uzate, trusa sanitara necorespunzatoare, lipsa stingator de incendiu etc.). Nu am semnat procesul verbal, el a plecat in masina politiei si dupa putin timp mi-a aruncat in masina copia de pe procesul verbal si documentele mele si a plecat.
Am vazut ca totusi ar fi un fel de semnatura sau ceva linii la acea rubrica, oricum eu nu am semnat.
As vrea sa fac o contestatie si pentru asta as avea cateva intrebari:
1) - Contestatia se depune la judecatoria de unde apartine organul de politie care m-a amendat?
2) - Daca pierd procesul, voi fi nevoit sa platesc amenda integral?
Nu are rost sa incurc un avocat cu asemenea problema, nici nu cred ca m-ar lua cineva in seama pentru atatia bani, din acest motiv solicit sprijinul dumneavoastra.
Asta cu aruncatul actelor e un abuz .Degeaba e e nervos ,are obligatia sa se poarte civilizat .
Termenul inmanare insamna a preda un obiect in mana cuiva . Acest aspect ('inmanarea') nu cred ca va pica cu tronc superiorului/superiorilor agentului .
Prin semnarea unui PV ,nu se recunoaste tot ce e mentionat acolo ;in plus este o rubrica in PV in care contravenientul i-si poate exprima parerea -trebuia complectata cu ' nu recunosc' .
Linia din PV poate fi justificata de agent prin faptul ca nu a-ti vrut sa semnati/asemanator .
Cum a constatat agentul faptele pt care v-a sanctionat ? cauciucurile le-a masurat cu lera de adancime? trusa sanitara necorespunzatoare?
PV de contraventie se bucura de premisa de legalitate ,dvs trebuie sa demonstrati ca faptele nu sunt tocmai asa cum scrie acolo .