avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plangere penala intre sot si sotie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plangere penala intre sot si sotie

Buna ziua

Cer ajutorul dvs. in urmatorul caz: Sunt casatorita, dar locuim in orase diferite si avem un copil pe care eu il cresc. Beneficiez de o delegatie de serviciu pe litoral si as duce si copilul cu mine, bineinteles cu cineva care sa il ingrijeasca dar sotul, plin de obida, nu accepta pe motiv ca este ziua copilului, ca el nu a fost informat ( desi minte ) , ca nu este de acord si imi va face plangere penala. E posibil ?
Cel mai recent răspuns: myalma , utilizator 07:04, 16 Iunie 2015
Nu stiu ce plangere penala va poate face tot asa cum nu imi dau seama cum veti lua copilul fara sa vrea el.
Daca ati putea merge la avocat ca sa va lamuriti in toate detaliile v-ar putea ajuta.

Eu cred ca principala problema este ca nu veti putea lua copilul si nu plangerea penala daca am inteles eu bine primele aspecte de la care ar incepe o discutie pe etape in functie de ceea ce s-ar intampla in raport de ceea ce ar putea sa se faca...ori ba...in variabile diferite...

Adica puteti lua copilul dar nu il veti lua...ca sa intelegeti mai bine...si acesta ar fi de fapt inceputul si nu o discutie despre o plangere penala...
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am mentionat in primul mesaj ca locuim in orase diferite, cu domicilii diferite, fiecare cu loc de munca in orasul in care locuieste, practic eu cresc copilul, eu cu obligatiile, el cu drepturile...:(
Pai...daca e copilul la dvs. ii puteti spune: Hasta la vista, baby! ( la sot cu plangerea lui...)
Doamna, welcome to the club: el cu drepturile, dvs cu obligatiile!!! Asta se numeste: autoritate parinteasca comuna!
Acu' nu ca ar fi treaba mea, dar intreb si eu, divortata de ce nu sunteti? Ce vreau sa spun este ca daca intr-o zi ia dnul copilul si nu mai vrea sa-l aduca inapoi, cam ce v-ati gandit sa faceti? Ca de cerut inapoi nu-l puteti cere. De ce? pai ptr ca sunteti casatoriti si copilul nu are vreun domiciliu stabilit! E la unul din parinti! Asa ca, ce mai ramane de facut este: la Tribunal! Angajati avocat si apoi: Ordonanta de urgenta, se judeca cu celeritate si cu precadere (nu stiti ce inseamna? Las'ca o sa aflati!). Si in aceasta procedura "rapida" cam intr-un an sunteti gata! Gata cu ce? Pai cu hotararea! Si? Mergeti dvs sa o legalizati, apoi la executor, platiti cheltuielile de executare, apoi intra in film si DGASPC-ul, eventual 3 luni de consiliere, daca copilul nu mai vrea sa plece de unde e, iar executare, iar bani, si tot asa! In total vreo 2 ani ca nimic, in care circul e asigurat: bani, avocati, executori, tot tacamul.
Eu zic sa va ganditi mai bine. Mergeti la un avocat. Mai zic ca copilul trebuie sa aiba si el un domiciliu, o pensie de intretinere, si copilul si dvs o situatie clara, ca nu se stie!
Odata ajunsi in instanta urmeaza: dnul cere un program de vizitare, vine cand vrea , si dupa 2 vizite si 100 de absente, plateste pensie cand vrea (si cat vrea), caci legea e din Canada, dar pensia din Romania! eheeee, abia atunci vine plangerea penala!, nu va grabiti, e timp ptr toate!
Iar daca dupa acest ritm ametitor de vizitare, vrea sa ia copilul, care il cunoaste cam cat pe baiatul de la benzinarie, si deci micutul refuza sa plece cu el....ia ghiciti ce? Dvs sunteti de vina doamna draga! L-ati alienat! Si mai luati o plangere penala, ca asa-i in tenis! Si toate astea asezonate cu plangeri la DGASPC, executor judecatoresc, politie, parchet, instanta si orice altceva ce ar putea asigura mamei conditii cat mai bune si armonioase de crestere a unui copil.
Si asta ptr ca acolo unde sunt obligatiile sunt si vinovatiile doamna, iar acolo unde sunt drepturile....eheeee....acolo palma e in.....spate! Si asta se numeste: in interesul superior al copilului!!!
Poate la dvs o sa fie altfel, caci greselile cu aceste sperante se fac! Poate mergeti la un mediator! Daca mergeti la mediator, mergeti cu draft-ul de acord, inainte sa-l semnati, la un avocat. Asigurati-va ca totul e scris clar si amanuntit.
In rest: mult noroc si sanatate.
Da, puteti cere in instanta acum cat copilul e la dvs ca locuinta copilului sa fie stabilita la dvs, desi nu cred ca o sa vrea sa il ia.. de ce s-o faca, sa il creasca ?

Alte discuții în legătură

Sătulă până peste cap de fostul soț Enache Ana Enache Ana Buna seara am divorțat în 2014 am o fetita de 5 ani la divort sa stabilit ca copilu sa locuiască la mine custodie comună pensie alimentară 250 lei el nu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez! Andreea_2003 Andreea_2003 Buna ziua, Sotul este in inchisoare in strainatate. Am facut cererea de divort si s-a suparat foarte tare desi l-am asteptat mult timp.Am un copil de care ... (vezi toată discuția)
Minor in custodie totala, plangere penala de catre fostul sot Gabriela_S Gabriela_S Buna ziua! Am divortat acum 4 ani si am obtinut custodia totala asupra fiului meu, atunci, in varsta de 5 ani. In tot acest timp, fostul sot a avut si are ... (vezi toată discuția)