avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum servitute, fals in acte, mostenire cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum servitute, fals in acte, mostenire cu probleme

Buna ziua,
Printr-o imprejurare nedorita (fals in acte cu mult timp in urma, acum cine a facut acest fals e decedat) pamantul de sub casa a fost vandut unui var (fara sa stiu eu), casa a ramas pe numele meu (proprietar legal). Acest var nu ma lasa sa ajung in casa invocand faptul ca e pamantul lui si nu am voie sa-i incalc proprietatea.
Intrebarea mea este; legea nu il obliga sa-mi faciliteze accesul la imobil prin cedarea unei bucati de pamant cu latimea de 3 metri catre drumul de acces ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 12:14, 3 August 2015
Tatal nu isi poate dezmostenii copiii prin testament. Deci testamentul e nul daca incalca rezerva succesorala. Faptul ca a cumparat terenul trebuie dovedit, sau poate fi considerat doar o simpla escrocherie. Dovada trebuie sa fie banii transferati prin banca si care se regasesc in contul tatalui dumneavoastra si actele legalizate la notar. Deschideti proces pentru ca respectivul va escrocat. Cautati un avocat bun. Daca cum spuneti, fiecare avocat zice altceva, folositi bunul simt si gasiti calea care vi se pare corecta si indrumati avocatul pe respectiva cale.
Ultima modificare: Luni, 3 August 2015
GermanAlex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament adaa_19 adaa_19 Buna ziua! As dori sa stiu si eu daca se poate darama un testament(facut la notar) de catre mostenitorul rezervatar? cate sanse sunt pozibile? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Testament apărut în timpul dezbaterii succesiunii: beneficiarul testamentului are drepturi egale cu moștenitorul? crimit crimit Sotia are titlu de proprietate impreuna cu unchiul din partea mamei sale (fratele mamei). Unchiul decedeaza si lasa in urma un fiu. Acesta decedeaza cu putin ... (vezi toată discuția)
Testament - valabil sau nu ? gigelas gigelas Prin anii 1940 - 1945,o familie ce nu avea copii,a luat un copil (fata) de la o sora a sotiei,spre crestere. [b]Niciodata,acea fata nu a fost trecuta pe numele ... (vezi toată discuția)