avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita

Buna ziua,sunt divortata,cu un copil de 5ani,tatal nu se implica in cresterea copilului,pensia e trimisa de el la parintii lui(e plecat in strainatate),pe care ei mi o vireaza in cont.Suma e fixa,stabilita de instanta,nimic peste,intrebarea mea e bunicii pot veni sa l ia pe copil in vizita,desi copilul nu vrea? Vin ff rar sa l vada si atunci cateva min,motivul fiind acelasi,copilul nu vrea cu ei,si doar in prezenta mea.Tatal si a luat in 3ani de la divort de 2ori copilul la vizita,nu suna dupa el,nu am nr de telefon sa l caut...adresa,nimic..Bunicii paterni,la cateva luni vin cu pretentia sa le dau copilul,la inceput am incercat sa ne intelegem,il duceam eu cateva min sa il vada la servici,cu timpul,am renuntat,imi vorbeau rece,parca ne expediau,era de inteles fiind la servici,si am zis sa nu i mai deranjam
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2015
mamy86, utilizator
Cel mai recent răspuns: LarisaU , utilizator 11:51, 17 Februarie 2016
Legal si bunicii pot cere drept de vizita in instanta. Daca li se acorda va fi mai dficila situatia. Ma indoiesc insa ca or sa o faca.
Pot cere program si in general li se si acorda un astfel de program.
Da, li se acorda negresit. Din pacate.
In realitate, v-am invatat ce sa faceti ca sa fiti cu un pas inainte. Notificati. Repune balanta in alt echilibru, fara sa incalce drepturi si fara sa inchida usi.
Pe de alta parte, nu, un copil de 5 ani nu stie cine da si cine ba. Statistic, dupa 4-4,5 ani copiii ar pleca cu strainii daca li se ofera bomboane. Pentru ca nu stiu, pentru ca sunt deja orientati spre extern, spre lumea inconjuratoare, mai mult decat spre nevoile proprii.
Copilul sub 2-3 ani e mai greu de alienat fata de un parinte, cel de 5 e mai usor de alienat.

Pentru acuratete, vorbiti cu un psiholog, pentru ca deseori oamenii confunda neboile celui drag cu nevoile lui. Si de aici, sifonat iese copilul.
Pentru ca parintele adult confunda nevoile copilului cu ce isi doreste el pentru copil, insa copilul, saracul, orientat spre exterior, confunda ce isi doreste mama sau tatal cu ce vrea el, saracul... si suprascrie peste nevoile lui pe cele ale parintilor.
Dificil de explicat, si mai dificil de acceptat. Oamenii au nevoi diferite, ceea ce inseamna ca un copil are nevoi diferite de ale parintilor sai.
Schimbarea domiciliului ar trebui anuntata...
Insa...daca nu se intereseaza nimeni nu ar conta...

Bunicii nu e clar daca ar obtine un program de vizita suficient de mare cat sa le convina si sa il respecte.
Aici ar fi de fapt treaba...
Degeaba obtine cineva ceva daca nu il ajuta efectiv...
Aceasta ar fi morala povestii dvs...in ceea ce priveste deznodamantul...
Unde ar trebui anunta o schimbare de domiciliu a copilului cand mama nu are nici un mijoc de comunicare cu tata? Va intreb deoarece sunt si eu interesata. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Drept de vizitare ContSters271762 ContSters271762 Fostul meu sot are drept de vizitare a copiilor in fiecare al doilea weekend de la ora 8 pana la ora 20. Ultima lui vizita a fost in luna mai, anul 2012, de ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa detin custodia in totalitate? caty06 caty06 Buna seara,am un baietel in varsta de 6 luni cu domiciliul la mine,insa am probleme cu tatal lui cu care am decis sa nu mergem impreuna pe mai departe deoarce ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil minor lidia_mmary lidia_mmary Buna ziua, Am un copil de 8 ani jumatate.Acum 8 ani fostul meu sot a fost inchis in strainatate pentru furt . Ulterior dupa 2 ani am divortat si obtinand ... (vezi toată discuția)