avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare

am cumparat un teren in suprafata de 0.81 ha in 26.06.2008 in baza la o " chitanta de mana" unde am trecut suma datele terenului si semnaturile vanzator -cumparator cu toate datele de indentificare din C.I. respecti Sentinta Civila ( Sentinta Civila pe care mi a predat-o in original vanzatorul ) prin care vanzatorul a devenit proprietar pe acea suprafata, iar 17.02.2010 sa efectuat un atecontract vanzare -cumparare in fata unui avocat cu data certa nr 8/ 17.02.2010 intre acelasi vanzator si mine k si cumparator......iar de atunci incerc sa perfectez actele cu acel vanzator, care ulterior in acest an 2015 nu mai vrea sa imi dea acest teren.....el recunoaste ca i am dat bani pe teren, ca mi a dat Sentinta Civila in original , ca a facut chitanta de mana dar nu mai vrea sa mearga la notariat sa perfectam actele ( carte funciara si contract vanzare - cumparare ).... eu am lucrat si lucrez si in prezent acel teren..... ce ma sfatuiti sa fac ? crede ti ca am vreo sansa sa -mi perfectez actele cu acel vanzator ?
Cel mai recent răspuns: manyack , utilizator 13:42, 17 Iunie 2015
Dat fiind ca sunt incidente anumite termene de prescriptie pentru a putea cere executarea promisiunii de a vinde (6 luni de la data stabilita, conform NCC), trebuie verificata incidenta acestui termen, cat si eventuale cauze de suspendare sau intrerupere, si dat fiind ca actele si situatia juridica sunt plasate in timp atat inainte cat si dupa intrarea in vigoare a noului cod civil, problema dvs. trebuie privita cu atentie sporita.
Eu va pun la dispozitie un model de cerere pentru "Actiune in pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract", insa nu va sfatuiesc sa o introduceti singur caci daca dati chics, hotararea pronuntata de instanta beneficiaza de autoritate de lucru judecat si a doua sansa nu o veti mai avea, ca atare este necesar sa o faceti bine de la inceput.

Instanţa .....

Domnule Preşedinte,

Subsemnatul (nume ....., prenume .....), cu domiciliul în ....., având codul numeric personal ....., cu domiciliul procesual ales pentru comunicarea actelor de procedură la numitul (nume ....., prenume .....), cu domiciliul în....., având următoarele date de contact , personal/reprezentat prin mandatar /prin reprezentant legal/prin reprezentant judiciar (nume ....., prenume .....)/reprezentat prin avocat (nume ....., prenume .....), cu sediul profesional în ....., având următoarele date de contact .....
sau
Subscrisa (denumirea .....), cu sediul în ....., având codul unic de înregistrare/codul de identitate fiscală/numărul de înmatriculare în registrul comerţului /numărul de înscriere în registrul persoanelor juridice /contul bancar....., cu sediul procesual ales pentru comunicarea actelor de procedură la numitul (nume ....., prenume .....), cu domiciliul în ....., avândurmătoarele date de contact ,prin reprezentant (nume ....., prenume .....)/prin consilier juridic (nume ....., prenume .....)/prin avocat (nume ....., prenume .....), cu sediul profesional în ....., având următoarele date de contact .....
în contradictoriu cu pârâtul (nume ....., prenume .....), cu domiciliul în....., având codul numeric personal .....,
sau
în contradictoriu cu pârâta (denumirea persoanei juridice .....), cu sediul în ....., având codul unic de înregistrare/codul de identitate fiscală/numărul de înmatriculare în registrul comerţului/numărul de înscriere în registrul persoanelor juridice/contul bancar , prin reprezentant (nume ....., prenume .....), formulăm

CEREREA DE CHEMARE ÎN JUDECATĂ

prin care solicităm instanţei să pronunţe o hotărâre care să ţină loc de contract de …..

În fapt, arătăm că la data de …… am încheiat cu pârâtul promisiunea de a contracta …..
Precizez că, deşi mi-am îndeplinit propriile obligaţii/sunt gata să-mi îndeplinesc propriile obligaţii, pârâtul-promitent refuză să încheie contractul promis.
Pe cale de consecinţă, ţinând cont şi că natura contractului o permite şi că cerinţele legii pentru validitatea acestuia sunt îndeplinite, vă rog să admiteţi acţiunea de faţă.

În drept, ne întemeiem cererea pe dispoziţiile art. 1279 şi ….. din C. civ.

În dovedire, solicităm încuviinţarea probei cu înscrisuri/probei testimoniale/probei cu interogatoriul pârâtului/probei cu expertiză judiciară în specialitatea…..

În cadrul probei cu înscrisuri, depunem următoarele înscrisuri ....., în copii certificate pentru conformitate cu originalul, în .... exemplare.

În cadrul probei testimoniale, indicăm în vederea audierii, în calitate de martori, pe numiţii ....., cu domiciliul în ....., pentru dovedirea următoarelor împrejurări de fapt ..... şi solicit citarea acestora.

În cadrul probei cu interogatoriu, solicităm citarea pârâtului, persoană fizică , cu menţiunea personal la interogatoriu, sub sancţiunea aplicării dispoziţiilor art.358 din C. proc. civ., pentru dovedirea faptelor personale vizând .....

În cadrul probei cu expertiză în specialitatea ......, solicităm încuviinţarea următoarelor obiective : .....
Solicităm judecarea cauzei, în lipsă , în conformitate cu art. 411 alin.(1) pct.2) din C. proc. civ.
În conformitate cu art.453 din C. proc. civ., solicităm instanţei să oblige pârâtul la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de acest proces.
Depunem prezenta cerere de chemare în judecată, în ..... exemplare.
Anexăm dovada achitării taxei judiciare de timbru în cuantum de ..... şi procura în original/copie legalizată/împuternicirea avocaţială/delegaţia de reprezentare /copie legalizată de pe înscrisul doveditor al calităţii de reprezentant /extras din registrul public /extras, în copie legalizată, din actul care atestă dreptul de reprezentare .

Data, Semnătura ,

Domnului Preşedinte al Judecătoriei ...../Tribunalului

acel antecontract v/c sa efectuat in fata unui avocat........in fine deci imi sugerati sa imi caut un avocat sa ma ajute cu aceasta intampinare ca s o rezolv mai sigur....? a si inca cva eu am un contract de arenda cu cineva pe acea suprafata iar acel " vanzator" anul acesta a inceput sa ameninte arendasu sa ii elibereze locul doarece acesta il va cultiva singur din toamna.... mentinez ca am inmanat arendasului un rand de copii dp actele pe care le am cu "acel vanzator"....ce ma sfatuiti sa fac ?
Nu e intampinare, e o actiune. Taxa de timbru se calculeaza la valoarea de impunere a imobilului asa incat, daca doriti sa nu vi se respinga cererea ca prescrisa ori nedovedita, macxar mergeti sa vorbiti cu un avocat.
Mai aveti nevoie de martori, nu e Codul nou, ci pare a fi cel vechi aplicabil... etc. Eu l-as notifica inainte sa se prezinte la un notar, sa vedem ce spune...
am fost la el acasa si a devenit irascibila dp ce am discutat ....suprafata de 0.814 s a cumparat la vremea respectiva cu suma de 50 mil mentionata si in "chitanta de mana ' si in antecontract v/c platita integral......Doamna avocat fiti mai explicita cum sa il " notific"....eu l am rugat sa vina la un notar sa facem o "procura speciala" sa pot sa fac carte funciara si restul de acte pentru v/c si intabulare si el refuza sa mai vina si nici C.I. nu si l a facut pana in prezent.....neavand cert de nastere si cert de casatorie ....iar Sentinta Civila in ORIGINAL cu privire la dreptul sau de proprietate la acel teren este la mine.....cum sa fac sal aduc la notar sau ma rog sa finalizez actele de v/c ?????????????? stima
iar referitor la presiunile pe care le face la arendas ce sfat imi dati ?

Alte discuții în legătură

Nodel cerere de apel conform ncpc Ana_77 Ana_77 HRISTOS A ÎNVIAT! Doresc un model de cerere de apel conform NCPC pentru a putea solicita în instanță efectuarea unei expertize cu ... (vezi toată discuția)
Cerere in vederea acordarii de despagubiri pntru lipsa de folosinta ContSters345695 ContSters345695 Buna seara . Sunt proprietar pe o suprafata de 5000 mp intravilan si o portiune dintr-un imobil , dobijndite prin act de vinzare cumparare de la un verisor . ... (vezi toată discuția)
Obtinere duplicat certificat deces pentru acceptarea moștenirii gheonicos gheonicos Buna seara, am o intrebare care necesita un raspuns urgent. Pana acum aprox. 2 ani am locuit eu,sotia si 2 copii mici, impreuna cu mama intr-un apartament cu ... (vezi toată discuția)