Buna ziua! Sunt Alina M. si sunt as. medical. Lucrez din 2009 la un loc de munca cu 8h/zi. Sunt insarcinata in 27 sapt acum, iar din 14.05.2015 am intrat in concediu risc maternal de la acest job( munca de noapte, stat in picioare). Mai am un job part-time(munca de cabinet) din luna februarie a acestui an. Intrebarea mea este daca am voie sa mai figurez angajata, dat fiind ca sunt in concediu risc maternal la primul job. Daca da, din 18.07.2015 intru in prenatal, voi putea sa mai fiu angajata la acest job part-time pana in septembrie? Termenul meu este 12.09.2015. Ideea este ca m-ar ajuta la calcularea indemnizatiei pt 1 an, daca mai adaug venituri suplimentare... Multumesc!
Nu voi lua concediu de maternitate de la job2, deoarece din iulie iau concediu de maternitate de la job1, si nu vor fi 6 luni premergatoare concediului de maternitate. Din august in schimb vor fi, si atunci pot duce copie dupa concediu maternitate si la job2. Sper ca am inteles bine. Multumesc!
Pentru a beneficia de concediu de maternitate este suficient daca aveti 22 de zile lucratoare lucrate inainte de luna in care intrati in concediu de maternitate.
Buna ziua! Din cate am citit, nu se ia in calculul indemnizatiei CIC si banii primiti pt concediu de maternitate( cele 126 zile), ci pana la prima zi de concediu de maternitate. Am inteles ca trebuie sa duc si la angajator 2 copie dupa primele 2 foi ale concediului de maternitate, parafat de medicul care elibereaza, pt a primi si de acolo. Cand voi depune actele pt CIC, trebuie doar adeverinta de la locul de munca 2, cu veniturile cumulate in ultimele luni sau mai cer si altceva de la job2 ( pt job1 stiu). Multumesc!
1. Pentru calcularea indemnizatiei pentru CCC se au in vedere toate veniturile nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) de la toate locurile de munca in care ati lucrat in aceste 12 luni (chiar daca la unele ati lucrat mai putin de 12 luni).
2. In aceste venituri intra veniturile din salarii, din indemnizatii de concedii medicale (inclusiv de concediu de risc maternal sau concediu de maternitate).
3. - Fiecare angajator va elibereaza adeverinta tip (Anexa 2) cu veniturile nete din lunile in care ati lucrat la el.
- In adeverinta fiecarui angajator nu se trec veniturile de la alt angajator.