avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil din concubinaj nedorit inițial de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil din concubinaj nedorit inițial de tata. Cum rezolv problema asta?

Buna ziua,

In urma cu 2 ani, dupa o relatie de aproape 6 luni am ramas insarcinata. Cand eram insarcinata in 3 luni respectivul a hotarat ca lui nu ii trebuie copil si este problema mea ce fac, si ne-am despartit. Nu am stiut nimic de el pana cand copilul a implinit varsta de 3 luni. Copilul este pe numele meu iar la rubrica tata este linie. Cand avea fetita 3 luni a parut si el cu insistente ca ii pare rau si vrea sa fie alaturi de noi, i-am acordat o sansa de dragul fetitei sa nu creasca fara tata. Dar in toata aceasta perioada el nu a facut altceva de cat sa vina mereu beat acasa si pus pe scandal. acum fetita are 1 an si 2 luni si am decis sa ne despartim iar el ma ameninta ca imi va lua fetita sau daca nu o sa fie trecut ca tata si nu o sa pot face nimic fara sa -l intreb pe el. Mentionz ca este si violent cand bea si am si certificat medico legal . Multumesc
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:24, 1 Februarie 2018
chiar daca il recunoaste, copilul va ramane pe numele dvs.
Fara sa il recunoasca, nu are niciun drept si nicio obligatie fata de copil.
Deocamdata despartiti-va de el si nu ii stati prin preajma, dupa si daca va recunoaste copilul, vedem.
Am facut plangere penala, pentru ca am sunat la 112 in momentul acela. Am certificat medico legal, dar avocatul m a sfatuit sa retrag plangerea penala ca nu este in avantajul meu. Si m a sfatuit sa astept sa ma dea el in judecata. Ne am despartit si el a plecat din casa pentru ca el locuia la mine.
Si avocatul mi-a mai spus sa recunosc ca este copilul lui pt ca altfel ma poate obliga sa platesc eu testul adn.
Intr-o situatie similara sunt si eu: cand a aflat ca sunt insarcinata a fugit mancand norii. Cand copilul avea 6 luni m-am trezit ca m-a dat in judecata. Dupa un an a obtinut numai un program de vizita. Numele i-a ramas al meu, domiciliul copilului a fost stabilit la mine. Iar "donatorul" are de platit 250 de lei din mai anul trecut. Nu retrageti plangerea penala, nu-l contactati in niciun fel, nu faceti nimic pana nu incepe el un proces. In acest moment el nu are niciun drept asupra copilului si nici nu va avea daca nu se va ajunge la Judecatorie.

Si eu am fost sfatuita sa nu neg adevarul pentru ca ar fi trebuit tot eu sa plaetsc testul ADN si este destul de scump. Am avut norocul cu un avocat experimentat care m-a ajutat in proces si care ma ajuta in continuare cu "strategia". Pana la urma trebuie sa fiti desteapta si sa scapati de el in timp, pentru ca legile nu ajuta mamele, iar pe copii nici atat.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2015
25Maria23, utilizator
mariana11111 a scris:

Si avocatul mi-a mai spus sa recunosc ca este copilul lui pt ca altfel ma poate obliga sa platesc eu testul adn.

dvs nu aveti ce recunoaste si cui. el isi poate recunoaste copilul cand vrea fara sa aveti ceva de zis.
Daca va cheama in instanta, scrieti aici.

Alte discuții în legătură

Buna seara am fost casatorita si ne-am despartit acum 6 ani eu ... Alysa Alexandra Alysa Alexandra Buna seara am fost casatorita si ne-am despartit acum 6 ani eu am cunoscut pe cineva si avem o fetita impreuna care este trecuta pe numele fostului sot trebuie ... (vezi toată discuția)
Test adn Lilylili Lilylili Buna seara!am un copil din relatia anterioara ,care este pe numele meu ,nu l a recunoscut tatal .Si as dori sa stiu daca, il pot da in judecata doar sa faca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua- tagada paternitate dana_scmpk dana_scmpk Buna ziua am si eu o mika problema si as dori sa imi raspundeti daca a-ti putea si de aceea va multumesc frumos.Deci am fost casatorita civil cu un barbat care ... (vezi toată discuția)