avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil din concubinaj nedorit inițial de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil din concubinaj nedorit inițial de tata. Cum rezolv problema asta?

Buna ziua,

In urma cu 2 ani, dupa o relatie de aproape 6 luni am ramas insarcinata. Cand eram insarcinata in 3 luni respectivul a hotarat ca lui nu ii trebuie copil si este problema mea ce fac, si ne-am despartit. Nu am stiut nimic de el pana cand copilul a implinit varsta de 3 luni. Copilul este pe numele meu iar la rubrica tata este linie. Cand avea fetita 3 luni a parut si el cu insistente ca ii pare rau si vrea sa fie alaturi de noi, i-am acordat o sansa de dragul fetitei sa nu creasca fara tata. Dar in toata aceasta perioada el nu a facut altceva de cat sa vina mereu beat acasa si pus pe scandal. acum fetita are 1 an si 2 luni si am decis sa ne despartim iar el ma ameninta ca imi va lua fetita sau daca nu o sa fie trecut ca tata si nu o sa pot face nimic fara sa -l intreb pe el. Mentionz ca este si violent cand bea si am si certificat medico legal . Multumesc
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:24, 1 Februarie 2018
Daca aveti certificat medico-legal aveti sanse la plangere, depinde pentru ce. Daca avocatul v-a sfatuit altfl, inseamna ca are vreun temei, ceva. El cunoaste mai bine decat noi situatia.
Daca ne spuneti si noua ce stie el si de ce sa retrageti, ne putem arata si noi punctele de vedere. Daca nu...

Referitor la exercitarea autoritatii parintesti, depinde de multe aspecte. Daca vreti sa faceti ceva si asteptati initiativa lui, s-ar putea sa pierdeti anumite avantaje ca sa aveti altele, nu stiu. Ar trebui sa analizati ce aveti acum pentru asta si ce riscati acum, ce puteti avea in viitor (nesigur) si, mai ales, ce riscati in viitor.

Negatul ca el e tatal copilului nu vad la ce sa va ajute... din contra. Indiferent cine ar plati testul.
Daca nu obtineti sa exercitati singura drepturile si obligatiile parintesti, incercati sa obtineti parte din drepturi care v-ar trebui privitor la educatie macar.
Va spun, nu e o idee stralucita sa cereti autoritate exclusiva, insa asta depinde de situatie, nu cunosc in prea mare masura detalii din viata lui de tata ca sa va pot orienta intr-un sens ori in altul.
Nu stiu daca mediul in care ar trebui sa si petreaca copilul timpul este unul foarte bun, adica in locuinta lui se vorbeste foarte urat si el tot timpul este beat. Intr-o saptamana isi petrecea 10 minute cu copilul pentru ca tot timup avea orice alta treaba. Repet nu si a dorit copilul niciodata de asta nici nu este recunoscut acum este doar o ambitie a lui si a familiei. Aceta este motivul pt care nu vreau sa aiba drepturi
Dupa 2 ani de proces a castigat sa-i poarte copilul numele, fara ca eu sa am dreptul la martori. Singurul lucru pe care l-am facut eu in proces a fost sa raspund la 5 intrebari puse de avocatul lui ( el nu a fost prezent la nici un termen). Instanta a considerat ca recunoasterea prin intampinarea depusa de el este suficienta. Cu toate ca avocatul meu a invocat prescriptia pentru ca el a facut chemarea mea in judecata cand copilul avea 2 ani. Nu a fost luat nimic in considerare. Acum in apel am fost trimisi la test serologic, intrebarea mea este DACA IL REFUZ SI NU MA PREZINT, IN AFARA CA O SA FIU AMENDATA CE SE MAI POATE INTAMPLA?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum v-am sfatuit acum trei ani, asa va sfatuiesc si acum: razbiul aduce razboi, asa incat faceti pace.
O pace bine negociata e mult mai buna decat un razboi lung si costisitor.
V-am spus sa nu negati paternitatea, sa nu cereti autoritate exclusiva... va rog reconsiderati azi macar aceste lucruri, uitati-va pe hotarare, pe ce v-am spus, mai cereti o a doua si o a treia opinie si incercati sa schimbati modul in care actionati. daca aveti mereu aceeasi reactie de opunere, veti obtine mereu acelasi rezultat. Cu alte cuvinte, apel sau rasapel, nu sunt sanse mari sa obtineti ceva in plus.
Cum va spuneam si la inceputul acestui subiect, va rog luati in considerare sa acceptati paternitatea, autoritatea comuna si sa va centrati eforturile pe un continut bun al drepturilor dv. in cresterea si educarea copilului.
Recunoasterea poate fi facuta oricand.Recunoasterea este irevocabila.


( prin declaratie notariala).

Paternitatea ce nu corespunde adevarului poate fi contestata de orice persoana interesata.

Nu va veti putea opune recunoasterii.

Certificatul de nastere va fi rectificat.

Va puteti adresa instantei de tutela, in sensul de a fi stabilita forma de exercitare a autoritatii parintesti, locuinta minorului, precum si plata pensiei de intretinere.

Instanta de judecata va avea in vedere principiul preeminentei interesului superior al minorului, interes ce are intaietate.

Copilul are o varsta frageda, necesita prezenta materna.

Alte discuții în legătură

Buna seara am fost casatorita si ne-am despartit acum 6 ani eu ... Alysa Alexandra Alysa Alexandra Buna seara am fost casatorita si ne-am despartit acum 6 ani eu am cunoscut pe cineva si avem o fetita impreuna care este trecuta pe numele fostului sot trebuie ... (vezi toată discuția)
Test adn Lilylili Lilylili Buna seara!am un copil din relatia anterioara ,care este pe numele meu ,nu l a recunoscut tatal .Si as dori sa stiu daca, il pot da in judecata doar sa faca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua- tagada paternitate dana_scmpk dana_scmpk Buna ziua am si eu o mika problema si as dori sa imi raspundeti daca a-ti putea si de aceea va multumesc frumos.Deci am fost casatorita civil cu un barbat care ... (vezi toată discuția)