avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa de post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa de post

www.avocatnet.ro/content/art...
""
Atata timp cat nu avem un text de lege care sa prevada exact atributiile fiecarei functii mentionate in COR , angajatorul are dreptul :
- sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
- sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor.""

Ati inchis discutia veche pe aceasta tema. Cum explicati neconcordanta intre ce ati afirmat dumneavoastra acolo si ceea ce scrie in link-ul de mai sus de pe acelasi site ?
Cel mai recent răspuns: goplanet , utilizator 10:41, 19 Iunie 2015
Nu am zis altceva, are dreptul. Nu dreptul angajatorului era in discutie ci contradictia dintre articolele din Codul muncii pentru ca-daca angajatorul are dreptul.................emite decizie si nu act aditional, nefiind necesar acordul salariatului. Emite decizie de modificare a fisei postului si a atributiilor si atunci art.17 alin 3 continuate cu alin5 unde se face referire la modificarea atributiilor prin act aditional este un non-sens.



Asta pe de o parte, iar pe de alta parte articolul 40 alin b zice ca angajatorul are dreptul sa stabileasca atributiile nu sa le si modifice o data ce le-a stabilit si contractul s-a semnat
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2015
goplanet, utilizator
Daca are dreptul sa le stabileasca , atunci are dreptul sa si le modifice.
Art.17 alin.5 se refera la modificarile din art.17 alin3, iar acolo la litera d scrie-...precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului. Citez din atr17 alin 5:" Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract...................." ACT ADITIONAL, nu decizie.


Iar a stabili nu inseamna a modifica. Caci o data stabilit ramane stabil, mai ales ca si in regulementul de ordine interioara este un punct in care se spune ca angajatorul are obligatia de a asigura stabilitatea personalului la locurile lor de munca.
Stabilitatea la locul de munca nu inseamna interzicea angajatorului de a decide si modificarea unilaterala a c.i.m.

Art.17 alin.3 C.mun. se refera in principal la functia mentionata in c.i.m., astfel alin.5 se refera la incheierea unui act aditional cu privire la modificarea functiei .. asa cum reiese si din art.41 alin.3 C.mun.
""Art.17 alin.3 C.mun. se refera in principal la functia mentionata in c.i.m., astfel alin.5 se refera la incheierea unui act aditional cu privire la modificarea functiei...""
Nu se refera doar la modificarea functiei - acolo scrie ""Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3)"" iar la litera d a alin3 scrie "d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului""
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2015
goplanet, utilizator

Alte discuții în legătură

Modificare fisa postului monik monik buna ziua! fisa postului poate fi modificata unilateral de catre angajator? imi puteti indica va rog si care e temeiul raspunsului dvs? multumesc mult! (vezi toată discuția)
Fisa postului Lumiz Lumiz Lucrez la o unitate de stat. Am fost angajata pe post de inspector. In fisa postului am asigurarea sistemului informatic implementat. Acum seful vrea sa mi ... (vezi toată discuția)
Felul muncii gigel65 gigel65 Este o schimbare a felului muncii daca un angajat este mutat efectiv in alt birou (in organigrama este alt compartiment al aceluiasi serviciu) cu alte ... (vezi toată discuția)