Buna Ziua
Sunt bolnav si am handicap grad 1 grav.Daca societatea se desfinteaza in timp ce eu sunt in medical pt pensionare eu de unde mai iau salar, din ce se calculeaza (din salar sau din somaj)voi fi si eu disponibilizat sau figurez ca si angajat pana ies in pensie , pensia va fi afectata de medicalul acesta si unde vor fi actele mele dupa ce firma nu va mai fi ? Multumesc
Concediul medical are acelasi mod de calcul indiferent de institutia care vi-l plateste.
Se face o medie a veniturilor din ultimele 6 luni inainte de acordarea concediului medical initial care va sta la baza calcularii indemnizatiei.
Daca veti merge cu concediu medical bifat "in continuare" vi se pastreaza baza de calcul initiala.
daca veti merge cu medical bifat "initial" vi se recalculeaza media veniturilor pe ultimele 6 luni anterioarre acestui emdical "initial"
Presupun ca fiind in medicale care vor duce la o decizie de invaliditate si ulterior de pensionare, veti avea concediile medicale bifate "in continuare".
Pentru AJOFM va trebui sa duceti adeverinta cu veniturile dvs pe cele 6 luni anterioare medicalului (de la firma), necesara pt calcul.
Este util sa va faceti o copie a ultimului concediu medical platit de societate.