avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut pentru neacordare de prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut pentru neacordare de prioritate

Mi-a fost retinut permisul pentru 30 zile motiv neacordare de prioritate pietonilor
politistul spune ca nu le-am dat prioritate pietonilor dar eu trecusem deja cu masina de trecere si pot spune ca in urma mea s-au angajat pietonii in traversare.
Vreau sa fac contestatie pe procesul verbal nu e trecut nici un martor si politistii nu aveau radar sau vre-un dispozitiv de inregistrare pe masina.
Se merita sa fac contestatie?
Poza cu procesul verbal aici -> [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:12, 22 Iunie 2015
Fara martor, nu puteti castiga. am avut si eu unul asemanator. v. 51007/301/2013, pe portalul de justitie. Eu ma gandesc sa fac ceva la CEDO.
Sunt posesor de 'card' dar cu pietonii nu prea tine . Caz concret :am ramas fara card desi pietonul era pe partea cealalta ... cotestatie ,certificat de grefa (20 lei) si am lungit-o pana in ianuarie cand erau drumurile blocate . Atunci am recunoscut si predat cardul la politie .
cyan a scris:
Pana la urma important este sa fii optimist!

Aşa este, dar în privinţa unui potenţial proces este mai bine să fii realist.

Cat despre certificat, mai mult decat sa respinga plangerea nu cred ca au ce sa-i faca.
Nu vad de ce sa fie considerata o gluma proasta, justitiabilul poate sa ceara orice proba in apararea sa chiar daca poate pare mai exotica. Judecatorul sau politia pot sa spuna ca nu exista temei legal ptr o astfel de solicitare.

Ba da, să îi dea o amendă. Sala de şedinţă este un loc unde exotismul nu are ce să caute. Şedinţa de judecată trebuie să se desfăşoare în ordine şi solemnitate. A cere un certificat medical care să ateste acuitatea vizuală a agentului constatator este echivalent cu a-l propune ca martor pe copacul care era pe marginea şoselei. Judecătorii sunt, în marea lor majoritate, îngropaţi în sute de dosare, deci obosiţi şi stresaţi. Nu le arde de glume în sala de şedinţă care, repet, nu este un loc destinat glumelor.

Pana la urma ce se intelege prin "constatare directa"? Eu inteleg constatare vizuala iar daca agentul poarta ochelari poate sa nu vada su sa aprecieze cum trebuie.

Aţi scos din context o propoziţie. Eu rămân la părerea că menţiunea agentului este o modalitate de a se asigura că, în situaţia unui proces, nu apar martori mincinoşi.

Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis 30 zile catalinion84 catalinion84 Buna seara, Va rog sa imi spuneti si mie daca am primit amenda si suspendarea permisului pe o perioada de 30 zile ptr neacordare prioritate trecere pietoni ... (vezi toată discuția)
Amenda radar Harabagiuciprian Harabagiuciprian Buna ziua. As dori sa stiu pasii pentru a contesta o amenda radar si cum pot obtine permisul inapoi in cel mai scurt timp.Mentionez faptul ca am fost surprins ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost suspendat permisul de conducere, vreau să fac contestaţie Bashquet Bashquet Bună, Acum două zile am comis-o. Respectiv nu am acordat prioritate pietonilor, aflaţi pe trecerea de pietoni marcată. Îmi asum vina, dar procesul ... (vezi toată discuția)