Buna ziua,
este legal sa platesc reparatiile la ambele scari, intr-un bloc cu doua scari ce comunica intre ele, desi pe buletin figurez doar pe o scara ( normal), contractul e doar pe o scara iar impozitul il platesc la adresa de pe scara respectiva ????
Administratorul de la asociatia de proprietari ma obliga la acest lucru, altfel nu-mi incaseaza cheltuielile pe luna respectiva si daca aman plata mi se adauga penalitati mult si bine ...
Cu multumiri anticipate, astept raspuns
O zi placuta!
Altfel spus:
-locuiesc la etajul 1 ;de ce sa platesc reparatia terasei ca doar la pt aia de la etajul 10 e acoperis ?
-de ce sa platesc reparatia la lift ca pt mine liftul e un moft ?
-de ce sa platesc geamurile sparte la scara 2 ca doar eu folosesc numai sc 1 ?
Asa a pus problema un locatar de noi ; i s-a explicat ca se plateste de fiecare locatar deoarece sunt parti comune .
Cand a-ti cumparat ,trebuie sa fi fost instintata din ce se compune proprietatea ,adica n metri patrati spatiu de locuit , etc si cota parte parti indivize si anume ... . Se mentioneaza acolo casa scarilor sau scari?
Sa zicem ca pe o scara sunt 10 apartamente si pe a doua tot 10. Daca 10 apartamente repara 1 scara sau 20 repara 2 scari rezulta aceasi suma de plata pe apartament. Deci nu platiti nimic in plus.
multumesc frumos elga50 si adriantot( voi printa legile cu pricina sa le am la indemana) !
In sfarsit am priceput si eu ceva :)
cu alte cuvinte, administratorul a facut abuz in functie, s-ar putea zice. germanalex si mottofreee fara suparare, n-ati inteles corect problema: pe scurt, nu suntem TOTI trecuti pe lista pt plata reparatiei. Doar cei trecuti ca locuind pe scara B sunt obligati de administrator la plata, scara A, conform administratorului, nu trebuie sa plateasca nimic ( asa s-a procedat pana acum ) iar eu, dupa 14 in care am locuit pe scara A, sunt trecuta acum ca as locui pe scara B. Cuvantul " comun" a aparut atunci cand am intrebat admin de ce sunt trecuta pe alta scara dupa 14 ani si mi-a raspuns, ca fiind scari comune pot fi trecuta oriunde. ASTA E PROBLEMA.
Pt. acoperis si demisol fiind la comun, am platit TOTI, fara comentarii.
In rest: curent scara, zugraveli, usa, femeie de servici si altele, fiecare scara cu treaba ei.
vineri voi scrie ce s-a rezolvat si pana atunci voi incerca sa iau legatura cu presedintele.
multumesc inca o data tuturor!
o zi frumoasa va doresc!
La orice reparatie costurile se repartizeaza la toti proprietarii fara exceptii. Chestia ca nu sunt repartizate la toti poate fi atacata - asta e corect.
Buna la toti!
dupa cum am promis ca revin vineri cu detalii, am revenit.
Din pacate, s-a rezolvat doar o problema din 3: mi-a inregistrat cererea pt. neplata cat lipsesc de la domiciliu.
In rest, toate vechi: n-a vrut nici azi sa-mi incaseze intretinerea decat daca platesc si reparatia aia cu pricina, a tipat, zbierat si in final a iesit din birou sa nu mai discute cu mine.
am vorbit si cu presedintele asociatiei si nu-l intereseaza, el e doar cu rol figurativ in asociatiei si ca daca lista e facuta, asta e.
am trimis online o reclamatie la ANPC si le-am explicat cum sta situatia, iar daca ei imi spun ca trebuie sa platesc tot la un loc, asa cum zice administratorul, asa voi face.
In final, am si eu o intrebare, asa, de bun simt : daca vreunul din dumneavoastra e obligat sa plateasca o reparatie a unui interfon pe care nu l-a folosit ( nu am cartela de acces la el, interfonul meu din casa e conectat la interfonul de la cealalta scara) si nici nu-l poate folosi vreodata, ar plati? Intreb si eu. :(