avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imprumut PF cu garantie mobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imprumut PF cu garantie mobiliara

Buna ziua,

Va rog frumos sa-mi spuneti ce procedura trebuie sa urmez ca sa pot stinge o executare silita pt un imprumut la notar pe pers. fizica garantat cu o masina. Am platit o parte din bani, jumatate, nu mai am posibilitate sa dau restul odata toti, nu vrea sa mai astepte si eu vreau sa-i dau masina. Eu am vrut sa-i dau masina de foarte multa vreme dar nu a vrut sa o ia el. Masina e buna, nefolosita si intretinuta si verificata. Am fost la notar de curand sa facem totusi actele dar cica notarul spune ca actele sunt la un executor, el vrea sa ma plimbe pe la executor acum...nu prea stiu eu ce vrea ca nu prea explica clar. Cica am executare silita pe contract si ca sa mergem sa anulam executarea....nu prea am inteles ca se cam ferea sa-mi explice cum trebuie....

Repet, eu vreau sa-i dau masina asta de foarte multa vreme, nu vrea el sa o ia ca nu-i trebuie bataie de cap. Eu altfel nu am cum sa-i dau restul de bani.

Va rog sa imi spuneti care e cea mai simpla procedura sa ii dau masina asta omului si sa scap odata de contractul asta de imprumut.

Multumesc frumos anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dragos1109 , utilizator 11:48, 25 Iunie 2015
Da. In primul rand notarul nu face acte de executare silita pe de-o parte, iar pe de alta, nici nu puteti sa ii predati lui masina sau sa ii cereti sa consemneze aceasta predare in favoarea creditorului, impotriva vointei acestuia.
In al doilea rand, executarea silita se poate declansa numai la cererea expresa a creditorului si se poate desfasura doar prin executor judecatoresc.
In al treilea rand, creditorul se poate indrepta pentru recuperarea creantei, cu prioritate impotriva garantiilor constituite, respectiv masina.
In al patrulea rand, ncc a reglementat institutia punerii in intarziere a creditorului, in cazul in care acesta refuza sa isi incaseze creanta, moment de la care, debitorul poate suspenda executarea prestatiilor sale fara sa isi asume nicio consecinta in defavoarea sa.
In al cincilea rand trebuie sa vedeti daca executorul judecatoresc exista si daca incearca sa valorifice titul executoriu sau daca este o poveste. Ar fi trebuit sa va notifice pana acum.
Conteaza si daca actul notarial facut specifica, in caz de neexecutare a obigatiei de plata din partea debitorului (dvs.), daca garantia (masina) se valorifica prin licitatie, sau trece in proprietatea creditoruui in contul creantei, sau cum se stinge creanta.
Si nu in ultimul rand, fiind o situatie atipica (in sensul in care creditorul intarzie in a-si valorifica dreptul de creanta), actele ar trebui vazute in materialitatea lor.

Banuiesc ca pentru creditor este incomod sa ia masina in proprietate, caci nu are ce face cu ea si probabil intervin costuri suplimentare pentru el.
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2015
trandafir2, moderator
In sfarsit am reusit sa vb cu executorul si mi-a spus ca se poate face predarea masinii la orice birou executor sau notarial pe baza de proces verbal de predare-primire. A spus ca nu exista sa nu vrea sa ia masina atat timp cat si-a asumat asta in contractul de imprumut cu garantie mobiliara pe care era trecuta masina. Si ca o scoate la vanzare prin licitatie daca nu. Asta e procedura?
Sigur. Ma gandesc ca v-a spus si ca daca masina se vinde pentru un pret care nu acopera datoria, atunci va trebui sa platiti in continuare restul de creanta neacoperit.
In plus, asa ca fapt divers, v-a spus la cat ajung cheltuielile de executare silita?
Eu ma gandesc ca povestea e alta defapt: creditorul suparat ca nu-i dau in bani restul datoriei s-a gandit ca ma forteaza executorul sa fac asta si numai dupa aceea a aflat ca poate cel mult sa-mi ia masina si ca o sa fie multa umblatura cu vandutul ei si etc.... Asa ca acum s-a razgandit (iar) si vrea sa-i dau masina lui s-o vanda el, dar a ramas agatat cu cheltuielile de la executor si acum ma pune pe mine in legatura cu executorul ca sa platesc eu cheltuielile cu executarea. Ori eu una nu stiu de ce s-a dus acolo pt ca masina i-a stat la dispozitie s-o aiba oricand ar fi dorit.

Mai are cineva vreo idee cum sa fac sa scap odata de asta?(bineinteles va rog sa intelegeti ca nu am 1500 de euro deodata acum). Va rog mult un sfat de la cineva! Unde sa ma duc sa scap?
Eu nu inteleg cum poate cineva refuza sa ia o masina in stare buna sa o duca la vanzare, poate lua pe ea mai mult de 1500 de euro cu usurinta, (am vrut sa o fac eu dar actele erau la el) si dupa aceea se duce la executor ca sa-mi execute ce.....masina pe care i-o dau de buna voie? Apoi vrea la notar sa facem actele si cand ajungem la notar zice ca a trimis notarul actele la executor....Eu nu pot sa-l inteleg sub nici o forma.

Alte discuții în legătură

Inselaciune vanzare-cumparare teren alipiticot alipiticot Nici nu prea stiu de unde si cum sa incep. In mai ne am hotarat sa cuparam o bucatica de pamant poate vreodata vom reusi sa facem o casa.De fapt acesta a venit ... (vezi toată discuția)
Imprumut 10.000 euro - garantii ali18ro ali18ro buna ziua, vreau sa ajut un prieten cu un imprumut de 10.000 euro pentru 1 an de zile, fara dobanda, cu contract notarial, fara garantii. sotia lui nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Semnatura contract cu titlu executoriu ,nefiind in deplinatatea facultatilor mintale maatrix maatrix Buna ziua am mai scris in acest forum si dupa cum bine se stie sunt si eu in procedura de executare silita problema este ca acum m-iam dat seama de ceva deci ... (vezi toată discuția)