avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort romani cu domiciliuI in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort romani cu domiciliuI in strainatate

Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti la cateva intrebari:
1. Locuim in strainatate si avem un copil de 14 ani.
Este posibil sa divortam la notar in Romania?? nu avem o locuinta acolo, ci mergem doar in vizite la parinti (cateva saptamani pe an, vara doar)
Copilul trebuie sa fie audiat si trebuie facuta o ancheta sociala.Unde?

2.in Romania nu avem nicio locuinta proprietate personala, dar in strainanate avem un apartament, luat in numele amandurora, cu credit ipotecar
Chiar si buletinul de Romania este expirat, dar avem pasaport

Daca vrem sa ne despartim prin comun acord, avand in vedere ca stam in strainatate, putem divorta in Romania? in strainatate? unde ar trebui? la notar? cu avocat in tribunal? la mediator?

Va multumesc mult!

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:09, 6 Iulie 2015
Ambii suntem cetateni romani, deci documentele de nastere, respectiv casatorie sunt romanesti.

Multumesc foarte mult! Promptitudinea cu care raspundeti la mesaje este uimitoare!
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2015
flo01, utilizator
Intre timp am "cercetat" ce inseamna "pasaportul CRDS" ..nu avem asa ceva niciunul. avem pasapoartele "normale", valabile pana in 2018- in pasaport e mentionata resedinta (judetul din Romania)
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2015
flo01, utilizator
Atunci trebuie sa aveti si cartile de identitate la dvs. Daca acestea sunt expirate veti putea solicita altele cand veti veni acasa.
Multumesc! (si ati intuit si situatia de act expirat, cel putin in cazul meu)
Din discutiile cu sotul meu, am ramas cu o nelamurire: notarul din Romania poate decide si asupra apartamentului din strainatate? In sensul ca sotul meu doreste sa fie trecut apartamentul doar pe numele meu.

Daca notarul este competent si pt. apartament, la intoarcerea in strainatate ce ar trebui sa mai fac eu? (el va ramane in Romania) .
Este recunoscut partajul din tara?

pentru ca aici am intrebat si la notar si la un avocat si doar "chestia" legata de apartament ajunge la 1000 euro ...:stunned::sorry:

Multumesc si luna iulie cu reusite!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2015
flo01, utilizator

Alte discuții în legătură

Acte de identitate expirate Mark maria Mark maria Buna ziua ,am si eu o problema sunt la Paris si am buletinul si pasaportul expirat.as dori sa stiu daca pot sa-mi fac pasaportul la ambasada romaniei la Paris ... (vezi toată discuția)
Schimbare pasaport crds in pasaport simplu adela20 adela20 Buna ziua, Sunt posesoarea unui pasaport \\"Cetatean Roman cu domiciliul in strainatate\\". Am obtinut acest pasaport de la ambasada din Grecia, nestiind ca ... (vezi toată discuția)
Pasaport cu domiciliu in italia expirat. pentru reinoirea acestuia ... Victoryta.71 Victoryta.71 Pasaport cu domiciliu in Italia expirat. Pentru reinoirea acestuia am nevoie de mentiuni pe certificat de nastere,si daca da,unde ma pot adresa ? (vezi toată discuția)