avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort romani cu domiciliuI in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort romani cu domiciliuI in strainatate

Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti la cateva intrebari:
1. Locuim in strainatate si avem un copil de 14 ani.
Este posibil sa divortam la notar in Romania?? nu avem o locuinta acolo, ci mergem doar in vizite la parinti (cateva saptamani pe an, vara doar)
Copilul trebuie sa fie audiat si trebuie facuta o ancheta sociala.Unde?

2.in Romania nu avem nicio locuinta proprietate personala, dar in strainanate avem un apartament, luat in numele amandurora, cu credit ipotecar
Chiar si buletinul de Romania este expirat, dar avem pasaport

Daca vrem sa ne despartim prin comun acord, avand in vedere ca stam in strainatate, putem divorta in Romania? in strainatate? unde ar trebui? la notar? cu avocat in tribunal? la mediator?

Va multumesc mult!

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:09, 6 Iulie 2015
Da este valabil partajul facut in Romania, cu conditia ca acesta sa fie apostilat dupa caz( depinde in ce tara locuiti). La intoarcerea in strainatate veti traduce si legaliza actul de partaj voluntar/invoirea dat in fata notarului.
Multumesc foarte mult pentru toate raspunsurile!
flo01 a scris:

Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti la cateva intrebari:
1. Locuim in strainatate si avem un copil de 14 ani.
Este posibil sa divortam la notar in Romania?? nu avem o locuinta acolo, ci mergem doar in vizite la parinti (cateva saptamani pe an, vara doar)
Copilul trebuie sa fie audiat si trebuie facuta o ancheta sociala.Unde?

2.in Romania nu avem nicio locuinta proprietate personala, dar in strainanate avem un apartament, luat in numele amandurora, cu credit ipotecar
Chiar si buletinul de Romania este expirat, dar avem pasaport

Daca vrem sa ne despartim prin comun acord, avand in vedere ca stam in strainatate, putem divorta in Romania? in strainatate? unde ar trebui? la notar? cu avocat in tribunal? la mediator?

Va multumesc mult!

Puteti divorta la instanta in Romania daca rezolvati amiabil problemele.

La notar nu cred ca aveti cum sa divortati decat daca va prezentati personal la notar si acesta va avea in vedere actele de identitate din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de identitate expirate Mark maria Mark maria Buna ziua ,am si eu o problema sunt la Paris si am buletinul si pasaportul expirat.as dori sa stiu daca pot sa-mi fac pasaportul la ambasada romaniei la Paris ... (vezi toată discuția)
Schimbare pasaport crds in pasaport simplu adela20 adela20 Buna ziua, Sunt posesoarea unui pasaport \\"Cetatean Roman cu domiciliul in strainatate\\". Am obtinut acest pasaport de la ambasada din Grecia, nestiind ca ... (vezi toată discuția)
Pasaport cu domiciliu in italia expirat. pentru reinoirea acestuia ... Victoryta.71 Victoryta.71 Pasaport cu domiciliu in Italia expirat. Pentru reinoirea acestuia am nevoie de mentiuni pe certificat de nastere,si daca da,unde ma pot adresa ? (vezi toată discuția)