avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PRESEDINTELE ASOCIATIEI DE PROPRIETARI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PRESEDINTELE ASOCIATIEI DE PROPRIETARI

Este obligatoriu ca presedintele asociatiei de proprietari sa fie proprietar in imobilul care face obiectul asociatiei?
Daca da, care este temeiul legal?
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2015
Adriantot, moderator
Da, actele in copie se pastreaza intr-un dosar sau mai multe (pe blocuri, pe scari) la sediul asociatiei.
Daca unii nu au depus aceste copii, vor fi rugati, li se va aminti, vor fi stimulati cumva sa le depuna. Nu este obligatia stricata a presedintelui sa faca aceste presiuni, dar este obligatia proprietarilor sa depuna actele. Presedintele poate sa-i "stimuleze" cum spuneam , de exemplu atunci cand cineva candideaza, cand solicita o adeverinta, cand solicita altceva asociatiei s.a.m.d. Pentru cei care sunt impotriva mai sunt si alte solutii, de exemplu scoaterea de la OCPI a unui extras de carte funciara trecand cheltuiala pe lista de plata in contula acelui proprietar.
Dosar la sediul asociatiei..aici avem o problema, din pacate: fostul presedinte nu a predat actele corect, cu opis aferent fiecarui fiecarui dosar. A lasat doar un PV semnat de el si alti doi proprietari (nu si de presedintele actual), a aruncat documentele intr-un seif, iar cheile de la acesta zac pe o masa in incaperea unde se fac incasarile. Nici nu stim ce acte a lasat, statut, alte dosare... Cum putem intra in posesia acelor dosare/ acte? Mentionez ca fostul presedinte nu mai este in tara, ca sa fie din nou chemat (si oricum nu ar fi venit, caci nu mai raspunde la tel nimanui din blocul nostru)
ioanac7 a scris:


A lasat doar un PV semnat de el si alti doi proprietari (nu si de presedintele actual), a aruncat documentele intr-un seif, iar cheile de la acesta zac pe o masa in incaperea unde se fac incasarile.


Daca exista PV predare documente,rezulta ca nu este intemeiata afirmatia Nici nu stim ce acte a lasat, statut, alte dosare...
Daca cheile zac pe o masa in incaperea unde se fac incasarile,ar trebui ca presedintele in exercitiu sa faca efortul sa deschida seiful cu documente sa verifice continutul acestora ,sa actualizeze situatia noilor proprietari
Daca exista interes,daruire si profesionalism se poate solutiona problema cu care va confruntati,
Daca presedintele si membrii comitetului intai se plang ca nu nu cunosc ce acte a lasat ex presedintele desi detin atat cheile seifului cat si PV predare documente,este evident ca nu cunosc responsabilitatea asumata la preluarea functiilor
Daca exista interes .chiar daca lipsesc anumite documente ,acestea pot fi fie recuperate fie refacute

E bine ca fostul presedinte a predat ceva, cuiva, ca exista un seif, chei, acte... si probabil, asa cum s-a mai spus, trebuie doar cineva sa stie sa foloseasca acea cheie.
Oare ce se intampla daca presedintele disparea peste noapte si nu preda nimic nimanui? Oamenii mai pleaca din tara, mai trec pe lumea cealalta fara a cere aprobarea membrilor asociatiei si fara a avea timp sa mai predea ceva.
Sunteti norocosi!
Noul presedinte trebuie sa mearga si la primarie sa declare ca la AP x a fost schimbata conducerea asociatiei (presedinte + comitet)?

Alte discuții în legătură

Membrii comitetului executiv ivladutoiu ivladutoiu 1. sotia/sotul care nu sunt titulari de contract vanzare-cumparare trebuie trecuti in Actul constitutiv anexa la statut, respectiv acordul de asociere? 2. ... (vezi toată discuția)
Salariu presedinte de bloc lizica lizica Buna ziua, Am o nelamurire cu privire la salariul Presedintei de bloc si anume cine poate decide modificarea/marirea salariului Adunarea Generala sau ... (vezi toată discuția)
Contractul de mandat timpuriu timpuriu contractul de mandat incheiat intre asociatia de propietari si presedintele ales in adunarea generala , este necesar numai in cazul cand presedintele este ... (vezi toată discuția)